Срам за фашизма, свобода на народа!

https://www.24chasa.bg/Article/2415297 www.24chasa.bg
Маскирани младежи предизвикват полицията на протест през януари 2009 г. СНИМКА: Румяна Тонeва

“Българите дойдоха в нашия хубав замък Тундер-тен-Тронк, прерязаха гърлата на моя баща барона и на брат ми и съсякоха майка ми на парчета! Един мастит българин, висок шест стъпки, виждайки как припадам от гледката, се нахвърли и ме изнасили, аз се съпротивлявах, но той брутално ме наръга с ножа, с който закла баща ми и ето белезите по тялото ми и до днес... После един български капитан влезе и като ме видя окървавена, се вбеси и уби бруталния българин върху мен, но ме взе със себе си като военнопленница и след три месеца ми се насити, та ме продаде на един евреин, трафикант на робини за Холандия и Португалия...”

Това е писано от Волтер през 1759 г. Като шедьовър на френската литература “Кандид или Оптимизмът” и до днес е в задължителната програма за матура на френските колежи. Затова въобще не се учудвам, че французите не ни обичат много нас, българите. Нищо, че тази пасмина убийци и изнасилвачи, описана от Волтер, всъщност е била предвождана от Фридрих II...

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Престъпници ли са българите? Въпрос, който би предизвикал порив на справедливо възмущение у всеки, който с гордост рецитира “Син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе”. А престъпници ли са сирийците? Или алжирците? В цялата френска литература вероятно има много по-лоши думи, казани за алжирците (с които французите са били в истинска война), отколкото за нас, българите, но нима това прави този народ престъпен?

20-годишният Салахедин бин Аладин от Алжир, който нападна с нож продавачката Виктория, е сигурно лош човек. Но не защото е алжирец. Всеки, който краде, наранява, убива... е лош човек и трябва да бъде наказан. Но наказанието му не следва да бъде уличен акт. Защото на улицата наказват само в примитивни и безпросветни общества, които не са достойни за уважение.

През последните 20 години не си спомням да има българи, които да са емигрирали в Кандахар или в Могадишу. Тези, за които се сещам, са избрали да търсят по-добър живот за себе си и семействата си в страни като Германия, САЩ, Канада, Испания...

В тези страни, ако някой извърши престъпление, той е разследван и наказван според извършеното, а не според етническия си произход или цвета на кожата. Иначе, опасявам се, ние, българите, щяхме да бъдем подлагани на системни гонения и инквизиции.

Миналата година Милка Дочева от Пловдив закла три деца в германския град Дортмунд. Едното на 4 години, другите - на 10 и на 12. След като ги убила с кухненски нож, лиснала малко нафта върху труповете им и драснала кибрита. По нашенска логика би трябвало това да предизвика многохилядни шествия по улиците на Дортмунд. Следователно, да бъдат изтрепани къде-що има българи и румънци, защото за средния севернорейнвествалец не ще да има разлика между източноевропейците. Точно като за средния врачанин алжирци и сирийци са една и съща сган арабска. Нихната вера!

Нима в Дортмунд нямат гневни бръснати младежи? Нима там хората не са ксенофоби? Все пак тез горди арийци са си изгорили синагогата още през 1938 г., а да не припомняме какво са направили с евреите и циганите... Възможно ли е някаква българка да заколи три дечица и никой да не събере поне една шпицкоманда? Язък им за ноухауто, дето се вика. Срам за фашизма!

Пълна излагация като патриоти и защитници на родината демонстрираха и в Манхайм, когато 40-годишен българин нападна, изнасили и удуши 20-годишна студентка. Емил (който не е циганин, а чист българин, баща на две деца) удушил момичето с нейния собствен шал, за да  вземе мобилния телефон. Преди това този български “юнак” върлувал и из други градове на провинция Баден-Вюртенберг. Пребил и ограбил една жена в Шпайер и още две момичета в Грюнщад. В тази част на Германия, доколкото помня, също са имали изблици на расизъм и ксенофобия преди години, но сега никой не погна българите само защото някакъв нашенски изрод напада беззащитни жени.

А какво да кажем за 22-годишния Деян Деянов от Русе, който обезглави в супермаркет на остров Тенерифе една баба англичанка? Испанци и британци трябваше да подгонят заедно цялото българско съсловие, което населява не само Канарските острови, но и Острова (Обединеното кралство) и Полуострова (Иберийския)!

Къде още има достатъчно българи, които биха могли да бъдат подгонени от местните фашисти? Не бих искал да пропусна някой подходящ пример. Да, сетих се - Гърция. 18-годишен българин наръга с кухненски нож 60-годишен грък, а след като го уби, подгони и дъщеря му, която, за да се спаси, скочи през прозореца и се потроши цялата. Това се случи неотдавна в Атина. А младият неблагодарник бе живял 3 месеца в къщата на това семейство. Къде спаха от “Златна зора”, че не организираха една масова гонка срещу български нелегални емигранти? Въобще срам за фашизма в цяла Европа!

В България обаче е друго. Тук има свобода за народа и неговите “воленизлияния”.
Да се бият африканци по улиците, според някои е чудесна идея. Така всички забравят за протестите, за студентите и за всички останали наши проблеми и започват да се занимават със сирийците. Ама не били сирийци, а алжирци? Още по-добре! Това, че нямаме стратегия за бежанците, не е важно. Важното е, че не ги харесваме и ще ги бием, където ги сварим. Защото са тъмни на цвят и сигурно носят някакви зарази. А вероятно имат и въшки!

Ама да си го кажем направо: И ние, българите, не сме фашисти като хората! Иначе миналата неделя в София нямаше да пострада само един циганин. Скинарската групичка, докарана с пловдивски автобус, за да гони тъмнокожи из столичните улици, би трябвало да прави разлика между ром и алжирец. Ама къде ти познания по антропология у млад скудоумник, който според поръчката (и парчето пица) играе я футболен ултрас, я скинар, я окупатор, я контраокупатор?

В страна, в която фашисти и комунисти са в един отбор, тия работи не би трябвало да имат голямо значение. Важното е да не си продаваме земята на гадните гърци и още по-гадните турци. Иначе дечица, който иска за продан, имаме много. Даже пращаме майката в гадната Гърция, да го роди там. 200 евро е парчето...

Чудя се какво би написал Волтер в наши дни за българите?

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис