Срам за фашизма, свобода на народа!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2415297 www.24chasa.bg
Маскирани младежи предизвикват полицията на протест през януари 2009 г. СНИМКА: Румяна Тонeва

“Българите дойдоха в нашия хубав замък Тундер-тен-Тронк, прерязаха гърлата на моя баща барона и на брат ми и съсякоха майка ми на парчета! Един мастит българин, висок шест стъпки, виждайки как припадам от гледката, се нахвърли и ме изнасили, аз се съпротивлявах, но той брутално ме наръга с ножа, с който закла баща ми и ето белезите по тялото ми и до днес... После един български капитан влезе и като ме видя окървавена, се вбеси и уби бруталния българин върху мен, но ме взе със себе си като военнопленница и след три месеца ми се насити, та ме продаде на един евреин, трафикант на робини за Холандия и Португалия...”

Това е писано от Волтер през 1759 г. Като шедьовър на френската литература “Кандид или Оптимизмът” и до днес е в задължителната програма за матура на френските колежи. Затова въобще не се учудвам, че французите не ни обичат много нас, българите. Нищо, че тази пасмина убийци и изнасилвачи, описана от Волтер, всъщност е била предвождана от Фридрих II...

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 0,50 до 5 лева 

Престъпници ли са българите? Въпрос, който би предизвикал порив на справедливо възмущение у всеки, който с гордост рецитира “Син съм на земя прекрасна, син съм на юнашко племе”. А престъпници ли са сирийците? Или алжирците? В цялата френска литература вероятно има много по-лоши думи, казани за алжирците (с които французите са били в истинска война), отколкото за нас, българите, но нима това прави този народ престъпен?

20-годишният Салахедин бин Аладин от Алжир, който нападна с нож продавачката Виктория, е сигурно лош човек. Но не защото е алжирец. Всеки, който краде, наранява, убива... е лош човек и трябва да бъде наказан. Но наказанието му не следва да бъде уличен акт. Защото на улицата наказват само в примитивни и безпросветни общества, които не са достойни за уважение.

През последните 20 години не си спомням да има българи, които да са емигрирали в Кандахар или в Могадишу. Тези, за които се сещам, са избрали да търсят по-добър живот за себе си и семействата си в страни като Германия, САЩ, Канада, Испания...

В тези страни, ако някой извърши престъпление, той е разследван и наказван според извършеното, а не според етническия си произход или цвета на кожата. Иначе, опасявам се, ние, българите, щяхме да бъдем подлагани на системни гонения и инквизиции.

Миналата година Милка Дочева от Пловдив закла три деца в германския град Дортмунд. Едното на 4 години, другите - на 10 и на 12. След като ги убила с кухненски нож, лиснала малко нафта върху труповете им и драснала кибрита. По нашенска логика би трябвало това да предизвика многохилядни шествия по улиците на Дортмунд. Следователно, да бъдат изтрепани къде-що има българи и румънци, защото за средния севернорейнвествалец не ще да има разлика между източноевропейците. Точно като за средния врачанин алжирци и сирийци са една и съща сган арабска. Нихната вера!

Нима в Дортмунд нямат гневни бръснати младежи? Нима там хората не са ксенофоби? Все пак тез горди арийци са си изгорили синагогата още през 1938 г., а да не припомняме какво са направили с евреите и циганите... Възможно ли е някаква българка да заколи три дечица и никой да не събере поне една шпицкоманда? Язък им за ноухауто, дето се вика. Срам за фашизма!

Пълна излагация като патриоти и защитници на родината демонстрираха и в Манхайм, когато 40-годишен българин нападна, изнасили и удуши 20-годишна студентка. Емил (който не е циганин, а чист българин, баща на две деца) удушил момичето с нейния собствен шал, за да  вземе мобилния телефон. Преди това този български “юнак” върлувал и из други градове на провинция Баден-Вюртенберг. Пребил и ограбил една жена в Шпайер и още две момичета в Грюнщад. В тази част на Германия, доколкото помня, също са имали изблици на расизъм и ксенофобия преди години, но сега никой не погна българите само защото някакъв нашенски изрод напада беззащитни жени.

А какво да кажем за 22-годишния Деян Деянов от Русе, който обезглави в супермаркет на остров Тенерифе една баба англичанка? Испанци и британци трябваше да подгонят заедно цялото българско съсловие, което населява не само Канарските острови, но и Острова (Обединеното кралство) и Полуострова (Иберийския)!

Къде още има достатъчно българи, които биха могли да бъдат подгонени от местните фашисти? Не бих искал да пропусна някой подходящ пример. Да, сетих се - Гърция. 18-годишен българин наръга с кухненски нож 60-годишен грък, а след като го уби, подгони и дъщеря му, която, за да се спаси, скочи през прозореца и се потроши цялата. Това се случи неотдавна в Атина. А младият неблагодарник бе живял 3 месеца в къщата на това семейство. Къде спаха от “Златна зора”, че не организираха една масова гонка срещу български нелегални емигранти? Въобще срам за фашизма в цяла Европа!

В България обаче е друго. Тук има свобода за народа и неговите “воленизлияния”.
Да се бият африканци по улиците, според някои е чудесна идея. Така всички забравят за протестите, за студентите и за всички останали наши проблеми и започват да се занимават със сирийците. Ама не били сирийци, а алжирци? Още по-добре! Това, че нямаме стратегия за бежанците, не е важно. Важното е, че не ги харесваме и ще ги бием, където ги сварим. Защото са тъмни на цвят и сигурно носят някакви зарази. А вероятно имат и въшки!

Ама да си го кажем направо: И ние, българите, не сме фашисти като хората! Иначе миналата неделя в София нямаше да пострада само един циганин. Скинарската групичка, докарана с пловдивски автобус, за да гони тъмнокожи из столичните улици, би трябвало да прави разлика между ром и алжирец. Ама къде ти познания по антропология у млад скудоумник, който според поръчката (и парчето пица) играе я футболен ултрас, я скинар, я окупатор, я контраокупатор?

В страна, в която фашисти и комунисти са в един отбор, тия работи не би трябвало да имат голямо значение. Важното е да не си продаваме земята на гадните гърци и още по-гадните турци. Иначе дечица, който иска за продан, имаме много. Даже пращаме майката в гадната Гърция, да го роди там. 200 евро е парчето...

Чудя се какво би написал Волтер в наши дни за българите?

  • Мая Манолова е председател на комисията за ревизия на властта.

    Коментар на седмицата №2: Манолова не разпна Борисов. Направи го мъченик

    Публикуваме отново най-четените коментари и анализи на изминаващата седмица. Този е №2 и е събрал над 127 хил. прочитания. С такива врагове на Бойко Борисов не са му нужни приятели. Той трябва да изпитва дълбока благодарност за миризливото кюспе от семки, сперматозоиди и кюлчета злато, което в петък до късно вечерта произвеждаше т.нар