Слави поканил първо Станислава да танцува

https://www.24chasa.bg/Article/242759 www.24chasa.bg
Краси Радков не обича да дава интервюта и предупреждава - “Да знаеш сега, че ще се стегна”. На снимката горе - звездното семейство репетира за “Дансинг старс 2”. СНИМКИ: ЛИЧЕН АРХИВ И ПИЕР ПЕТРОВ

Един ден Слави Трифонов звънва на Станислава Ганчева и я кани да участва в “Дансинг старс 2”. Учудването й е огромно, когато разбира, че дори и съпругът й Краси Радков не знае за това.

Вторият изненадан се оказва актьорът, след като Слави му се обажда със същото предложение.

“Казах му - знаеш, че съм човек, който не се движи много и не съм характерен с танците си”, шегува се Радков. Слави бързо го убеждава - не се искат професионални умения. “Щом не се търси изящество и танцувалност, много ще се радвам да бъда със съпругата си на една сцена”, спомня си отговора актьорът.

Краси в ролята на футболиста Гацо Бацов с характерното “Жик - так” се шегува със Слави.
СНИМКА: ВЛАДИМИР СТОЯНОВ
Краси в ролята на футболиста Гацо Бацов с характерното “Жик - так” се шегува със Слави. СНИМКА: ВЛАДИМИР СТОЯНОВ

Досега професионалните изяви на Станислава и Краси доста се разминават - тя е водеща на вечерното предаване “Полет над нощта” по БНТ, той участва в едно от най-гледаните токшоута в медията на Мърдок. На нея й се обаждат хора от цял свят по ефирния телефон, а неговите превъплъщения - Гацо Бацов, отец Нафарфорий, Станислав Христов Христосков, Шишо Бакшишо - разсмиват цялата страна до припадък.

Слави поканил първо Станислава да танцува

Само с една своя роля актьорът избягваше да се показва, но и тя излезе в първото издание на “Дансинг старс 2” - Краси Радков като половинка на телевизионната журналистка Станислава Ганчева. “Ние винаги сме се бъзикали, че тя е от Канал 1, а аз - от Би Ти Ви. Но се разбираме прекрасно.И тя много се зарадва, когато разбра, че ще танцуваме на един подиум”, разказва Краси.

СНИМКА БУЛФОТО
СНИМКА БУЛФОТО

Станислава и Краси са женени повече от 7 години. Срещат се случайно - в хотел в Смолян. Той е на турне със Сатиричния театър, тя чака на рецепцията с родителите си. “Видях я там, поканих я на представление и тя дойде. Не знам дали беше любов от пръв или от втори поглед, но си беше любов”, казва Краси. Тя е непревземаема, той дълго я сваля.

Слави поканил първо Станислава да танцува

Всекидневието им минава като на всяка друга двойка - тичат по задачи, всеки в своята посока, но винаги намират време един за друг. “Живеем малко по-затворено - ходя на репетиции от понеделник до петък, а сега и в събота и неделя за “Дансинг старс”, нямаме много свободно време.” Краси често забавлява съпругата си с някоя закачка, която после се появява и на екрана.

Слави поканил първо Станислава да танцува

Всъщност се паникьосал в първия момент и веднага звъннал на Слави от Испания, за да му се оплаче. “Ако трябва, ще дойда да те взема с патериците”, казал му шефът.

Слави поканил първо Станислава да танцува

“Аз не съм постоянно смешен. Ако беше така - нямаше да съм съвсем в ред. Не се прибирам с образи у дома. Гледам да се забавлявам, но понякога мога и да съм скучен”, обяснява Радков за себе си. Вкъщи всеки поема своя дял - той повече обича да готви, докато Станислава мие чиниите след него. “Не са ни регламентирани задълженията, не съм някакъв кулинар. Даже често звъня на Слави и му искам рецепти - той готви много хубаво.”

Краси не се меси в работата на Станислава. “Там мога само да й преча”, шегува се той. Подкрепя я и за решението да напусне БНТ заради “Дансинг старс”.Ръководството на държавната телевизия й заявило, че не може да работи в БНТ, ако танцува в Би Ти Ви. И тя прави своя избор. “Тя е свободен човек, искаше да си направи това удоволствие, съзнавайки, че е само състезание и може да отпадне в първата или втората седмица. Като вид авантюра”, застава зад жена си Краси.

Тя самата не знае какво ще прави, когато приключи с участието си в риалити шоуто. Понякога дори си мисли, че може пак да се върне в БНТ.

Станислава подкача мъжа си, че ще се възползва от актьорски трикове, за да се справи със задачите в предаването. А това го видяхме още в първото издание на шоуто.

Освен че ще ползва състезанието да научи някоя и друга стъпка, “Дансинг старс” ще е нещо като фитнес за Радков. Не за друго, ама много наддал по време на турнето.

Краси не е сценичният партньор на жена си, но между тях няма място за ревност. “Ако танцувахме заедно, щеше да бъде пагубно за нея”, смее се той.

ЗА НЕГО
Краси Радков е роден във Враца, където завършва езикова гимназия с испански език.
През 1994 г се дипломира в НАТФИЗ в класа по куклено актьорско майсторство на проф. Николина Георгиева. През 1995-2000 г. работи в драматичния тетър във Враца, а от 2000 г. до 2005 г. - в Сатиричния театър “Алеко Константинов”. Има над 30 роли и две номинации за “Аскеер”.
От 2004 г. работи в театър Мелпомена и в „Шоуто на Слави". Едни от най-смешните му превъплъщения на малкия екран са футболистът Гацо Бацов, професор Хулиган Кучков, Шиле Попйорданов, отец Нафарфорий, Шишо Бакшишо.

ЗА НЕЯ
Станислава Ганчева бе водеща на предаването "Полет над нощта", което се излъчва по БНТ 1, БНТ САТ и програма "Хоризонт". Родена в София, завършила е Факултета по журналистика и масови комуникации, както и школа по актьорско майсторство при Гриша Островски.
Водила е по Канал 1 компютърно предаване - "Кликни тук", и автомобилно - "Обратен вираж". Обича да се забавлява, да спортува, да се шегува и да има много приятели.
Не обича лъжата, глупостта и интригите.