Хиляди корейци се обучават за кандидатстване в "Самсунг" (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/2429764 www.24chasa.bg
Видео: You Tube

Южнокорейци иншестират средства, сили и време в подготовка за високите изисквания в компанията „Самсунг", съобщава Джули Ноус от "Ройтерс".

70 студенти прекарват по 10 часа на ден в продължение на десетина дни в препълнените зали на училище, за да се подготвят за процедурите при кандидатстване в компанията.

Освен интервюта има и още тестове, които се редуват отново с итревю, преди да се вземе решение дали кандидатът да бъде нает.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Всички кандидати за работа в компанията, обче вярват, че цялото усилие си струва.

"Отдавна мечтая да получа работа в "Самсунг" и никога не съм си мислил, че ще се проваля на кандидатстването. Но ако се проваля този път, определено ще се пробвам пак. Вече имам полезни съвети за подготовката, така че смятам, че мога да уча по-ефективно", казва 27-годишният Хан Нам-Ги.

Освен отделеното време кандидатите влагат и средства - понякога хиляди долари - за частно обучение и учебници. Но студентите казват, че това са добре похарчени пари.

"Това е водещ конгломерат и предлага много по-висока заплата от останалите. Да започнеш работа в групата "Самсунг" кара хората да се гордеят", обяснява 24-годишната Йон Мин Ю, кандидатстваща в "Самсунг секюритис".

В предстоящата сесия за набиране на служители около 100 000 души кандидатстват за само 5500 места. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Очаквания пик на COVID-19 според всички експерти се очаква да настъпи в България през следващите 2-3 седмици. Състоянието на болниците и отделенията в страната, които ще трябва да приемат нарастващия брой заболели обаче буди силна и оправдана тревога. Снимки на хора публикувание в социалните мрежи от инфекциозните отделения във Видин и Велико

Всички регистрирани безработни в бюрата по труда да полагат задължителен 14-дневен труд в селското стопанство. Това иска Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ), която изпрати официално писмо до Националния оперативен щаб за борба с коронавируса и съобщи за исканията си в прессъобщение до медиите

Затворената граница между Германия и Дания заради бушуващата в Западна Европа пандемия от COVID-19 не успя да спре две приятелки да продължат да се виждат въпреки рестрикциите наложени и в двете държави. 89-годишната датчанка и 85-годишната германка се срещат всеки ден от началото на пандемията от двете страни на бариерата разделяща двете страни