Расисти или националисти са българите от Казанлък и Телиш

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/2432845 www.24chasa.bg
Росен Петров

Росен Петров

Сега ще си поговорим за това расисти или националисти са българите от Казанлък и Телиш, които защитават родната си земя.

Ние, българите, сме милосърден народ, ние никога не сме воювали да вземем нещо чуждо, ние винаги сме бранили само своето. Постоянно ни втълпяват, че трябва да се държим като Франция, като Англия, като Белгия, Италия, да приемаме нелегалните имигранти, че имаме морален ангажимент към тези бедни хорица.

Понеже историята е учителка на народите и понеже тя е вечното мерило за морал, искам да кажа, че морален ангажимент към хората от Африка, Близкия изток, Азия имат точно тези измислени либерали, европеиди, енп-та и пес-ове, които ни втълпяват, че сме ксенофоби. Чували ли сте някога за казанлъшка колониална империя, а за телишка коланиална империя или въобще за българска колониална империя. Не сте. Защото просто никога не е имало. А, виж, френска, английска, белгийска, холандска, италианска, испанска, португалска, германска е имало.

Например Франция е владяла пряко над половината Африка - наричана Френска екваториална Африка, и почти цяла Северна Африка - на картата може да разпознаете Алжир, Мароко, Тунис, Камерун и т.н., стотици народи, десетки днешни държави, та чак до остров Мадагаскар. Между другото, по въпроса за актуалната Сирия - Сирия и Ливан също са били френски колонии.

Друга страна, която все ни учи на човешки права - Англия, без да броим Индия, Пакистан, Бирма, Австралия и Нова Зеландия, е владяла цяла Източна Африка - Египет, Судан, Кения, Танзания, Уганда, Родезия, чак до ЮАР. И как са ги владели? Отговорът е един - брутално. Идва флотата, слизат главорезите, побиват френското или английското знаме и казват - това е наше. Който не е съгласен - става подчинен, роб или просто става много мъртъв.
40 милиона роби са продадени от Африка в захарните плантации на Америка. Една четвърт от тях са измирали по път. Всяко въстание е смазвано. При въстанието на сипаите в Индия англичаните са разстрелвали заловените, като са ги приковавали с вериги към дулото на топ. Всеки по-свободолюбив народ е бил наказван.

Сигурно сте чували за войната на Англия със зулусите. Десетки хиляди смели зулуски воини са избити. В завладените страни е извършван “тотален икономически грабеж” - това не е мой термин, а термин на къде по-знаещи историци - злато, диаманти, подправки, полезни изкопаеми. Как мислите, че са построени Париж и Лондон, Версай и Бъкингам, Брюксел и Амстердам? С икономически грабеж. И още доста неща може да се споменат. Да ви припомня ли какво правеха френските парашутисти в Алжир и Виетнам или белгийските наемници в Конго? Хиляди и хиляди зверски убийства.

Ние, скъпи френски и английски братя по ЕС, нямаме морален ангажимент към тези грабени от вас народи, а вие имате. Вие се грижете за тях, а не ги давeте в Средиземно море. Ние сме чисти пред съвестта си, а вие не сте. Ние сме видели за пръв път цветнокожи, когато сте ги пратили да воюват срещу нас в нашата си, българска Македония, а именно - 175-и колониален сенегалски френски полк. И знаете ли кой ги е бил и пленил? 23-и шипченски полк от региона на Казанлък. И между другото, шипченци са се отнасяли със сенегалците като братя. Така че, докато вие сте грабели злато, роби, диаманти, нефт, ние сме пасли овце в условията на османско присъствие. Затова, когато говорим за европейски и човешки ценности, се гордея хиляда пъти повече с Телиш, отколкото с Версай.

  • Без директни помощи за най-бедните няма да се мине

    Без директни помощи за най-бедните няма да се мине

    Очевидно е, че без ново раздаване на пари не може да се излезе от кризата. Цените достигнаха 14-годишен връх. Има връх и в размера на малките потребителски кредити, което означава, че хората наистина са без пари и вземат заеми не за инвестиция или покупка на нещо голямо, а за да преживяват. В човешката история няма криза
  • Слави Василев, политолог

    Слави Василев: Украйна ще стане западна държава, когато и Русия стане

    Защо политическият ни елит си съдира ризата Искам да напиша няколко думи за Украйна. Чувам през последните седмици какви ли не мнения по темата. Политическият ни елит подкрепя гледната точка на украинските властимащи и оттам в обществото се заражда една лавина от еднопосочни мнения, които анатемосват всичко

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо