Бербатов призна: Георги Илиев ме отвлече

https://www.24chasa.bg/Article/243597 www.24chasa.bg

Мегазвездата на българския футбол и на “Манчестър Юнайтед” Димитър Бербатов потвърди пред авторитетния английски в. “Таймс” една грижливо пазена тайна от миналото, свързана с бурните борчески времена у нас и разкрита първо от в. “24 часа” още през януари миналата година (виж факсимилето) Още в началота на кариерата бъдещият капитан на националния отбор е бил отвлечен от бодигардове на вече покойния шеф на ВИС-2 Георги Илиев.

“Откъде научихте за това?”, реагира изненадано голмайсторът, когато е попитан от “Таймс” вярно ли е, че още докато е играел в България, е бил отвлечен от известен мафиотски бос.

“Да, истина е. Такива бяха времената. Беше ужасно изпитание, но оттогава мина време”, коментира Бербатов с тон, който ясно показва, че темата му е неприятна.

Бербатов призна: Георги Илиев ме отвлече

След една сутрешна тренировка на ЦСКА Бербатов си почива на базата на клуба в Панчарево, когато в бунгалото му идва непознат мъж, разказва “Таймс”. Непознатият обяснява, че приятели на Бербатов са дошли да го видят, но не могат да дойдат до Панчарево и го чакат в кафене в центъра на София.

Във въпросното заведение футболистът се натъква на трима здравеняци, които без много обяснения го замъкват при Илиев, който тогава е собственик на “Левски” (Кюстендил). Предложението на могъщия бизнесмен е било Бербо да заиграе в неговия тим срещу много голяма заплата.

Преди да се стигне до разговора, уплашеният Бербатов вече е успял да се обади по телефона на майка си Маргарита. Тя веднага се е свързала с баща му, а скоро за всичко научава и босът на ЦСКА Илия Павлов. Двамата бизнесмени разговарят по телефона и Павлов получава гаранции, че Митко повече няма да бъде притесняван. Благодарение на неговата намеса бъдещата звезда е освободена, а случаят се потулва.(24часа)