ДНСК спира лифта на Цветелина Бориславова в Пампорово

https://www.24chasa.bg/Article/2462477 www.24chasa.bg
Снимка архив

Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) издаде заповеди за спиране и премахване на въжената линия в Пампорово, изградена от „Пампорово" АД.

Предстои връчването на заповедите, които подлежат на обжалване по съдебен ред.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

След извършената проверка на незаконен строеж, представляващ: Пътническа въжена линия „Двата моста", изпълнена в к.к. Пампорово, землище на с. Стойките, състояща се от долна и горна лифтова станция и трасе между тях и въз основа на съставени при проверката констативен протокол и констативен акт, днес 19.11.2013 г. от Началника на ДНСК бяха издадени заповеди за спиране изпълнението на всички видове строителни и монтажни работи и за премахване на горецитирания незаконен строеж. Това е съобщението публикувано на сайта на ДНСК.

Предстои връчване на издадените заповеди, които подлежат на обжалване по съдебен ред. След изтичане на законоустановения срок за обжалване на заповедите и влизането им в сила от органите на ДНСК ще бъдат предприети действия по привеждането им в ефективно изпълнение.

Според търговския регистър мажоритарен собственик на „Пампорово" АД чрез фондове и фирми е Цветелина Бориславова. По сметки на дружеството, само за последните години, в курорта са инвестирани близо 85 милиона лева, а платените към хазната данъци и такси през последните пет години възлизат на около 11 милиона лева.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата