Трансформатор под спалнята изгони семейство от дома им

https://www.24chasa.bg/Article/2468239 www.24chasa.bg
Снимка Нова тв

Семейство от Карлово води жестока битка срещу трансформатор, който се намира под спалнята им, съобщи Нова тв. Близо година фамилията не може да живее в апартамента си заради шума на трансформатора, който е монтиран на приземния етаж на блока.

Животът на Кото Мятовски и Минка Михайлова се е превърнал в истински ад заради кошмарния шум от трафопоста, който се намира под спалнята и част от кухнята на жилището им.

Семейството твърди, че е закупило апартамента преди година, без да бъде уведомено от продавачите, че ще съжителства с трансформатор, който захранва с ток цял квартал.

По настояване на потърпевшите Регионалната здравна инспекция в Пловдив е направила замерване на шума и е констатирала, че той е над допустимите норми, което е вредно за здравето. Заради това сега семейството спи при роднини и приятели.

13 жалби до EVN и омбудсмана на Републиката е изпратила потърпевшата фамилия. Останалите 10 семейства в блока са събрали подписка с искане трафопостът да бъде изваден от сградата и преместен далеч от кооперацията им.

Семействата в блока апелират отговорните институции да решат казуса, преди да са станали следващата жертва на трансформатор, гръмнал под краката на хората.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата