Изложба събра 3 поколения в родния Плевен

https://www.24chasa.bg/Article/2470236 www.24chasa.bg
Проф. Анна Бояджиева и синът Димитър Хинков пред платната си с посвещение на 101 г. от рождението на Христо Бояджиев СНИМКА: АВТОРЪТ

Три поколения художници от рода Бояджиеви събраха творчеството си в изложба в родния Плевен.

Проф. Анна Бояджиева, преподавател по текстил в Художествената академия, насели пространството с произведения на пластичното изкуство. Синът Димитър Хинков окачи експресивни платна.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева   

Двамата показват работите си за първи път в Плевен с посвещение на големия рисувач Христо Бояджиев - баща на Анна и дядо на Димитър. "Духът на баща ми оживя в експозиционната зала", просълзи се проф. Бояджиева пред живописните платна на Христо Бояджиев.

Идеята за общата изложба е на маестро Светлин Русев, който е бил ученик на Христо Бояджиев. От Плевен експозицията заминава за Париж, ще гостува в Българския културен център.

 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Николай Грозев е роден на 25 юли 1960 г. Средното си образование е завършил в ТМТ "Н.Е. Жуковски" в Сливен, а висшето - в Институт за учители специалисти, отново в областния град. От 1984 до 1990 г. работи като автоинструктор към СБА - Нова Загора. След това в продължение на 17 години е управител в частен бизнес.

  Най-старият датира от V в. преди Христа Над 600 кораба лежат на дъното на Черно море, като някои от тях нямат аналог в света. Смята се, че потопени в Черноморието са фрегатата на Марко Поло и кораб на близо 2,5 хил. г. Последният случай е от неделя - потънал плавателен съд разрази смут и уплах в стотици туристи край Созопол.

Фалшив сайт, който копира визията на интернет страницата на Българската национална телевизия, продава лекарства, видя "България Днес". Сайтът използва логото на медията и е структуриран едно към едно с начина, по който изглежда официалната страница на телевизията. На челно място е публикувано интервю с лекаря Симеон Тодоров Голтсман,