SBOBet не е отговорна за нагласяване на футболен мач

https://www.24chasa.bg/Article/247560 www.24chasa.bg
Момент от футболното дерби. Снимка "24 часа"

По настояване на SBOBet публикуваме следния текст:

„На 22. септември във вестникът ни беше публикувана статия, озаглавена „Хазартният душманин на "Левски"е спонсор в Англия". В статията погрешно беше посочено, че азиатско-европейската букмейкърска къща за онлайн залагания SBOBet.com е била отговорна в нагласяне на футболния мач между Левски и ЦСКА.

Впоследствие бе изяснено, че SBOBet.com по никакъв начин не е била ангажирана с действия по нагласяне на резултата от мача и, че движението на заложните коефиценти на техния интернет сайт е било само и единствено в резултат на постъпващите от участници залагания.

Редакцията се извинява на SBOBet.com за допускането, че фирмата е била замесена в уреждане на мачове по какъвто и да е начин."

Заб. на редакцията: Източникът на подвеждащата информация беше ръководството на ФК „Левски", което я изнесе публично, а същата беше разпространена като новина чрез всички медии. Още в първоначалната публикация вестник „24 часа" изрично се дистанцира от източника и изнесе информацията именно като негово предположение. Опровержение на твърденията на ФК „Левски" беше публикувано във вестника ни още на 2 октомври 2009 г.