Държавата и “Юлен” ще подпишат анекс за пистите на Банско

https://www.24chasa.bg/Article/2480953 www.24chasa.bg
ИСКРА МИХАЙЛОВА СНИМКА:

Подготвя се актуализация на концесионния договор за ски зоната на Банско, стана ясно от думите на министър Искра Михайлова.

Според нея в момента екоминистерството, другите ведомства и общината в Банско се опитват да установят точните параметри на концесионната площ спрямо териториалния устройствен план. От регионалното министерство и от Министерския съвет вече имало становища за държавната собственост в парка. Министърът на инвестиционното проектиране Иван Данов бил ангажиран със задачата да установи заедно с общината разминаванията между плана и електронно заснетите през 2010 г. площи.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Вече имало и становище на КЗК, което позволява до края на годината да бъде сключен договор с изпълнител на нов план за управлението на парк “Пирин”. “Новият план ще начертае какво може да се развива и съответно какви инвестиционни намерения са възможни от страна на концесионера, общината и жителите на района”, обясни Искра Михайлова.

“Нямам съобщение от ЕК за това защо бяха спрени средствата. Но тази седмица ще е ясно”, каза още министърът в отговор на въпрос за парите по програма “Околна среда”.
Още един сигнал - за нарушения по ВиК проект в София, ще бъде обект на внимание от Брюксел и прокуратурата. Това стана ясно, след като Атанас Стефанов, представител на засегнати собственици в зоната на проекта по ул. “Първа българска армия”, обяви, че строежът се изпълнява, без да са обезщетени хората.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата