Предлагаме на китайски инвеститори мост-електроцентрала над Дунав

https://www.24chasa.bg/Article/2483395 www.24chasa.bg
Снимка: Архив

Трети мост над река Дунав, при това с хидроенергийна централа, може да бъде построен някога между Никопол и Турну Мъгурели.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

За грандиозното съоръжение, което ще свързва двете страни и ще произвежда и електричество, все още няма проект, не са направени дори и проучвания. Мислим да го направим на концесия, за да не ангажираме публични средства, това тепърва предстои да се уточнява, каза премиерът Пламен Орешарски преди началото на срещата.

Не е много евтин този проект, това е излишен лукс да харчим бюджетни пари, добави премиерът.

Орешарски и делегация, се надяваха да заинтересуват китайските компании да инвестират в някои от магистралите ни и конкретни „Черно море". Ще им бъдат предложено да инвестират и в други инфраструктурини съоръжения като тунели под Шипка и Петрохан.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата