"Атака" изследвала "корените на колониализма" в Куба при гласуването на бюджета

https://www.24chasa.bg/novini/article/2590193 www.24chasa.bg
Илиян Тодоров Снимка: bTV

Изследване на корените на колониализма бил поводът депутати от партия „Атака" да заминат на посещение в Куба, докато парламентът гласува закона за държавния бюджет.

Представител на делегацията - Илиян Тодоров, бе в сутрешния блок на bTV да изясни целта на посещението и колко време са били там.

Повод за разгорещен спор за собственост на медии, фамилията на водещата и географски трикове стана снимка на председателя на "Атака" Волен Сидеров на плажа във Варадеро, разпространена в медиите.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева 

Според Тодоров обаче човекът на снимката може и да не е Сидеров.

„Не виждам да е Волен Сидеров. Не знам къде сме били, за първи път бяхме в Куба, бяхме в Хавана и обикаляхме доста места, не помня имената на градовете", коментира депутатът от „Атака", допълвайки, че морето и пясъкът на плажа може и да са тези на Обзор.

Финансирането на екскурзията до тази екзотична дестинация е станало по думите му с лични средства. Неговият престой бил 2500 лв. собствени пари.

Под „изследване на корените на колониализма" Тодоров разбира депутатите да разберат за здравната и социалната система на страната, както и да се срещнат с депутата Йоланда Ферер.

Инициативата била осъществена със съдействието на посланика на Куба в България Тересита Капоти.

Продължителността на „проучвателната мисия" на партията е била „няколко дни", може би шест - до вчера, когато самият Тодоров се е върнал.


Депутатът от „Атака" искаше на своя страна председателят на ГЕРБ Бойко Борисов да бъде попитан с какви пари е пътувал до Израел на среща с Бенямин Нетаняху и с какви средства зам.-председателят Цветанов обикаля Европа в момента.

Тодоров нарече бТВ еврейска телевизия, а на водещата приложи своеобразен "възродителен процес". Каза й, че името й - Шикерова, било подходящо ако телевизията е турска. Ако е американска трябвало да се прекръсти на Шугър, а ако е еврейска - на Цурекберг. А ако иска да работи в българската телевизия Алфа (телевизията на "Атака"), трябвало да се прекръсти на Захариева.

Тези прозрения депутатът направи в отговор на настоятелните въпроси на водещата кои градове в Куба е посетила делегацията на националистическата партия.