Британец с песен за ракията: Тя е за бедността, но е и възхвала (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/2639618 www.24chasa.bg
Видео: Youtube

След като преди година англичанинът Джонатан Тейлър участва в надпревара по надпиване с мома в Крушево, където живее, сега той взриви интернет пространството с "Песен за ракията".

Той сподели пред bTV, че песента му е за бедността в България, за трудния начин, по който хората живеят тук. Но също е и възхвала на ракията.

"Песента е безплатна. Ако правя песен за бедността, не искам да получавам пари от нея", допълва още той.

Избягах от Великобритания. Дойдох тук заради начина на живот. Най-хубавото на България е начинът на живот, гостоприемството, споделя Джонатан.

"Времената са трудни, но докато имаме ракия ще сме щастливи. Не се връщайте назад каквото и да се случи.

С тази песен искам да кажа: Благодаря ви. Обичам страната ви. Вие сте направили само добри неща за мен", каза още англичанинът.

Той заяви, че песента е насочена и към лидера на Британската партия за независимост Найджъл Фараж, защото българите имат повече качества от англичаните.

Тейлър е автор на две гневни писма до Фараж. “Аз живея и работя в България с абсолютна свобода и искам същото за българите във Великобритания".

В песента си Джонатан осмива с блеене на коза лицемерния, според него, политик.

"Песен за ракия" се базира на популярната в Англия песничка "Какво ще правим с пияния моряк?”, а музикалният съспенс се донагнетява от перкусионно соло върху истински казан за пърцуца.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България