Фотопроект разсмива болни от рак (видео)

https://www.24chasa.bg/Article/2650534 www.24chasa.bg
Видео: Youtube.com

Видео на белгийското благотворително дружество Mimi Foundation обиколи мрежата и трогна хиляди хора от целия свят, пише "Мениджър Нюз".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Бе проведен експеримент с участието на 20 пациента, болни от рак. Гримьори и коафьори на фондацията помолиха хората, които са без коса заради лечението им с химиотерапия, да затворят очи.

Пациентите помислиха, че ще бъдат разкрасени, но когато отвориха очи и се погледнаха в огледалото се изненадаха и се разсмяха от помпозния си, неочаквано смешен вид. Точно това направи експеримента различен и го изведе от клишето на кампаниите за рака. Той припомни на участниците какво е да се изненадаш и как звучи смехът им от сърце. С това ги върна към живота и печели нашето признание.

Идеята е на агенция Leo Burnett в Белгия. Сюжетът е реализиран в Брюксел през юни, а миналия месец участниците се събраха отново за официалното представяне на книга със снимки от проекта на фотографа Винсент Диксън.

Кампанията се провежда под мотото „Дори само за секунда" и има сайт с това име (If Only for a Second). Защото успя да накара пациентите да забравят болестта си, дори само за миг.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

От началото на извънредното положение до днес 61 644 са лица, които са подали заявление като търсещи работа – безработни лица, хора, освободени от работа и завърнали се от чужбина, както и подведени за регистрация с цел получаване на помощи, съобщи социалният министър Деница Сачева по време на брифинг в Министерския съвет

Затворническата управа и съдът попариха надеждите на Радослав Давидков, който уби жена си Анна, за по-бързо излизане на свобода. Заради наказание той остава без работа зад решетките, а според закона два дни труд се зачитат за три дни лишаване от свобода. Така много осъдени съкращават престоя си в пандиза

И футболистите са смъртни, и те се редят на опашки като обикновения човек. Екснационалът Даниел Боримиров се принуди да се нареди на няколкометрова опашка в офис на мобилен оператор, за да си плати сметките, видя "България днес". Боримиров е взел всички предпазни мерки, като носи защитна маска и ръкавици