Тайни за Боевски лъснаха в книга

https://www.24chasa.bg/Article/2670458 Тайни за Боевски лъснаха в книга Тайни за Боевски лъснаха в книга www.24chasa.bg
Броени дни преди края на годината неизвестни факти от живота на Гълъбин Боевски лъснаха в нова книга - „Белият затворник". Тайните на щангиста от неговите ученически години до скандала с кокаина са описани от Огнян Георгиев и са публикувани от издателство „Труд".
В изданието за пръв път се разкрива как точно олимпийският шампион от Сидни е получил митичния документ „експулсао". Благодарение на него спортистът изненадващо беше пуснат предсрочно от затвора, далеч преди изтичането на присъда му. Разказът проследява престоя на Боевски в легендарното училище „Олимпийски надежди", от където са тръгнали всички босове на подземния свят.
През очите на най-близките хора на Гълъбин са разказани автентични случки. Сред тях е и истинската причина за един от най-големите допинг скандали с български спортисти, заради който бяха отнети три медала от нашите щангисти на Олимпийските игри в Сидни през 2000 г.
В книгата е описано как Иван Абаджиев е „изтисквал като лимони" националите и как им е биел инжекции с неизвестни медикаменти.

За кой ли път в своя живот Гълъбин се почувства прегърбен. Мислите препускаха в главата му. Отново и отново повтаряше събитията. Вече мина седмица от задържането. Първо прекара една нощ в ареста на летището, след това мина през друг затвор за временно задържане. Сега беше в Итаи. Зандан за чужденци, в който имаше хора от цял свят. 1500 затворници излежаваха своите присъди. Най-много бяха тези като него - обвинени в трафик на наркотици. Имаше и други - убийци, изнасилвачи, измамници и крадци.

„Трябва да се изправя - помисли си той. - Аз съм Гълъбин Боевски. Олимпийски шампион, а не муле!"

p>„Белият затворник. Тайната история на Гълъбин Боевски", 152 с., цена: 6.00 лв.

*Търсете по реповете и в книжарниците!

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Милиони проследиха арт проекта на НДК и FOX преди световната премиера на „Изгнаник“

Стотици хора взеха участие в съпътстващите събития на открито София беше един от 12-те града в света, които се присъединиха към подготовката за глобалната телевизионна премиера на сериала „Изгнаник“

Националният исторически музей започва разкопките на града от джунглата

Националният исторически музей стартира археологическата си кампания за 2016 г., съобщи директорът проф. Божидар Димитров. Той отбеляза няколко приоритета.

Белгия ни предоставя най-добрите пространства в Центъра за изкуства БОЗАР

Белгия ще предостави най-добрите пространства в прочутия Център за изкуства БОЗАР /BOZAR/ в Брюксел за откриването на културната програма на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз

За последен път през този сезон „Норма” на Белини в Софийската опера

За последен път през този сезон – на 3, 4 , 5 и 7 юни, в Софийската опера и балет, ще се играе знаменитата опера на Белини „Норма”, чиято премиера беше наскоро.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Последен шанс днес да закупите любимите си книги с отстъпка

В почивния неделен ден столичани могат за последно за разгледат пролетния базар на книгата в НДК и да закупят любимите си четива за лятото, а и не само.

Лолова със "Златна липа" за цялостно творчество

Татяна Лолова получи наградата "Златна липа" по време на откриването на фестивала за ново европейско кино в Стара Загора. Невероятната актриса бе отличена за цялостно творчество.

"168 часа": Гениалният Васил Пармаков бил в тежка депресия. Но отказал помощ

Отиде си огорчен, не искаше да свири халтури за пари "Още веднъж си отиде Моцарт. Геният. Васко Пармаков преливаше от талант и сам не можеше да го озапти,

Водата е здраве

Книгата „Лечебните енергии на водата” от Чарли Райри напомня на читателя за значението и важността на водата за здравето ни. Тя ще отвори очите ни за многобройните й измерения и за нейната жизненост

Чърчил, Горбачов, Кисинджър, Мандела - мемоари на щанда на „Труд”

Читателите на стойностни обществено-политически четива закупиха едни от най-добрите мемоарни книги от Чърчил, Горбачов, Мандела, Кисинджър и др. на щанда на издателство „Труд”.