Хороскоп за 2014 г. Телец (20 април - 20 май) Кармична разплата

https://www.24chasa.bg/spravochnik/article/2698549 www.24chasa.bg

Новата година ще се превърне в крайъгълен камък за Телците по отношение на развитието на личния им потенциал и осъзнаването на собствените приоритети в живота.

Изпитания и премеждия
В края на 2012 г. Сатурн влезе в противоположния знак Скорпион и създаде напрежение за Телците. То ще се усеща още по-силно през 2014 година. Вече изпитвате силна съпротива. Стресът няма да е толкова силен, че да ви доведе до провал, но ще ви изтощава. Планът на Сатурн за 2014 г. е пределно ясен: започнете годината така, както бихте искали да я завършите, поддържайте равномерно темпо, не се поддавайте на никакви бури по пътя си и без излишни емоции приемете всичко добро, което са ви приготвили звездите.

Сатурн в Скорпион преминава през вашия 7-и дом, свързан с любовта и социалната активност. Бракът и сериозните връзки ще минат в този период през добра проверка за силата си, както и отношенията в бизнеса. През 2014-а социалната ви активност ще бъде занижена, а отношенията при семейните Телци ще бъдат напрегнати. Сатурн е тясно свързан с времето и вероятно Телците ще трябва да решават проблеми и да разплитат отношения, настъпили в периода от 1999 до 2000 г., когато планетата е била във вашия знак. Отчасти 2014-а ще стане година на кармична разплата за събития отпреди 15 години.

Телците ще попаднат в дълга фаза на размисъл, което е много полезно време, за да си определят потребностите. Ще откриете най-подходящия начин да сложите край на изчерпани взаимоотношения в личен и в професионален план. Те нямат повече смисъл нито за вас, нито за вашия партньор, тъй като сте ги поддържали само от чувство за дълг и вина.
И все пак цялата година няма да бъде свързана единствено със Сатурн. Накрая Телците ще успеят да се отърват от излишното особено през есента, когато започва нова фаза. Постарайте се да не търсите другаде това, което вече е в ръцете ви, и се научете да управлявате собствените си ресурси. Това ще доведе до отлични резултати, много по-добри, отколкото сте очаквали.

Късмет и успехи
Телците са едни от най-добрите домакини на зодиака, но ще открият очаровани, че Юпитер в 3-ия им слънчев дом е омотал като с пъпна връв техния лаптоп, айпад или айфон през първата половина на годината. Ще пишат предложения, статии, блогове, книга или ще направят уебсайт. Други ще се запишат в курс или ще помагат на децата да се научат да четат и пишат. Засилват се връзките с братята и сестрите, също и със съседите. Може да спечелите сърцето на мечтан партньор, като го омаете с невероятен разговор, или да резервирате хотел за ваканцията в живота си.
На 16 юли 2014 г. Юпитер влиза в петия дом на хороскопа ви. Настъпва идеално време да потърсите по-голяма къща или апартамент, да ремонтирате или да вложите пари в имоти, да посрещнете нов член на семейството, което много вероятно ще се разшири в следващите месеци. За дома ви ще настъпи един от най-щастливите периоди в живота ви.

Духовност и творчество
Нептун, най-духовната от всички планети, е навлязла в 11-ия ви дом, който отговаря за приятелите. Тя ще остане там в следващите 13 години. Социалният ви живот и отношенията с приятелите ще стават все по-духовни и усъвършенствани. В резултат ще привличате в живота си хора, които ще бъдат духовно близки с вас.

Радикална промяна
През март 2011 г. Уран влезе в 12-ия дом на хороскопа ви, отговарящ за духовния живот, и ще остане там още 5 дълги години. Този транзит ще предизвика сериозни промени в кариерата ви, но най-драматични и радикални обрати ще настъпят във вътрешния ви духовен живот. Телците се отличават с традиционен, консервативен подход към повечето неща, но не и в духовния живот. А сега ще блеснете с експериментален и научен подход към всичко. Сменяте учителите, правилата, методите, и то неведнъж. В тази област ще имате сериозни вълнения и катаклизми. Важни промени ще настъпят и в благотворителните и алтруистични организации, към които принадлежите. Тъй като Уран отговаря за личното ви пространство, е много вероятно да откриете себе си в професии, които обикновено остават зад кулисите. Може да получите голямо удовлетворение като брачни и семейни консултанти, социални работници, медицински сестри.

Глобални изменения
Телците са известни със своята решителност, способност да доведат докрай започнатото, упоритост и непоклатимо мнение. Но също са и много чувствени, и то във всички сфери - секс, храна, изкуство, музика. Плутон в Козирог ще промени възгледите ви за света на най-дълбоко ниво. Например, ако сте били възпитани в семейство със строги традиционни възгледи, ще заживеете по напълно противоположен начин. Може да станете будист, последовател на суфизма, спиритуалист или атеист. Хороскопът ви за 2014 г. показва, че големи промени ще претърпи и вашето отношение към чужденците, чуждите страни, глобалната икономика. Убежденията ви ще станат ваши собствени, а не получени от родители, учители, приятели. Личната ви философия ще се развива и ще става по-цялостна и хармонична с вътрешното ви “аз”.

Изменения ще настъпят и в области, свързани с издателска дейност, висше образование, професионални цели, отношение към закона. Ако работите за себе си, продуктите или услугите ви може да станат популярни на чужди пазари и ще получите големи ползи. Плутон отговаря и за пътуванията ви в чужбина, като причините за тях може да бъдат необичайни. Възможно е да предприемете пътешествие, за да разберете нещо.
По отношение на здравето трябва да избягвате всякакви крайности (особено прекаляване с храната) през първата половина на годината. В противен случай може да имате проблеми с храносмилането и възможно увеличаване на килограмите, които по-късно ще е трудно да свалите.

Най-голямо удовлетворение през годината ще ви донесат общуването, кратките пътища, интелектуалните занимания, домът, семейството, любовта, покупката на имоти и заниманията с вътрешен дизайн.