Ути и мъжът на Белослава си направиха барбекю от половин варел

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/2855267 www.24chasa.bg

През изминалите месец и половина Ути Бъчваров и мъжът на Белослава - Евгени Йонов, били заети с техничарски занимания. Техни приятели щели да колят прасе и ги поканили да помагат. Двамата приели веднага и потеглили от София към Царево като истински корпус за бързо реагиране. А със себе си понесли огромно барбекю от половин варел - ръчна изработка, което сами направили специално за събитието.

Когато бил на Карибите да кара кайтсърф, Ути Бъчваров се впечатлил от вида на тамошните барбекюта. Били от извита тенекия и опушвали рибата по особен начин. Затова той и Йонов решили да си направят същото. “Размерите му са 1,30 м на 70 см. Моят приятел Евгени Йонов, който е художник, завари специални панти. Направихме и една арматурна скара”, обяснява Ути Бъчваров.

Варела за новото съоръжение си купили от вторични суровини. Върху него може да се пекат до 20 кг мръвки наведнъж. Компанията го освети вчера веднага след като заколи прасето. Вероятно и сега, като на Коледа, в ролята на готвач е влязъл Ути. Той потегли за морето право от Родопите. На 25 декември празнувал в планинското село Забърдо с голяма компания, която гостил с пълнено прасенце “тава сайз” (от англ. сайз - размер - б.а.). “Демек малко прасенце. Диво. Напълних го с манатарки, пекох го 6 ч на бавен огън и стана нещо чудно”, разказа Бъчваров.