Ути и мъжът на Белослава си направиха барбекю от половин варел

https://www.24chasa.bg/Article/2855267 www.24chasa.bg

През изминалите месец и половина Ути Бъчваров и мъжът на Белослава - Евгени Йонов, били заети с техничарски занимания. Техни приятели щели да колят прасе и ги поканили да помагат. Двамата приели веднага и потеглили от София към Царево като истински корпус за бързо реагиране. А със себе си понесли огромно барбекю от половин варел - ръчна изработка, което сами направили специално за събитието.

Когато бил на Карибите да кара кайтсърф, Ути Бъчваров се впечатлил от вида на тамошните барбекюта. Били от извита тенекия и опушвали рибата по особен начин. Затова той и Йонов решили да си направят същото. “Размерите му са 1,30 м на 70 см. Моят приятел Евгени Йонов, който е художник, завари специални панти. Направихме и една арматурна скара”, обяснява Ути Бъчваров.

Варела за новото съоръжение си купили от вторични суровини. Върху него може да се пекат до 20 кг мръвки наведнъж. Компанията го освети вчера веднага след като заколи прасето. Вероятно и сега, като на Коледа, в ролята на готвач е влязъл Ути. Той потегли за морето право от Родопите. На 25 декември празнувал в планинското село Забърдо с голяма компания, която гостил с пълнено прасенце “тава сайз” (от англ. сайз - размер - б.а.). “Демек малко прасенце. Диво. Напълних го с манатарки, пекох го 6 ч на бавен огън и стана нещо чудно”, разказа Бъчваров.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена