Панайот Панайотов за "168 часа": Не признавам 182-ро място във Великите 500

https://www.24chasa.bg/Article/2891629 www.24chasa.bg

Хортензия Маркова

"Тази класация е някакъв майтап" - коментира пред "168 часа" изпълнителят на песента "Момчето, което говори с морето" Панайот Панайотов.

Поп певецът не може да повярва, че в популярната класация на БГ Радио "500-те най-велики български песни" неговото изпълнение е чак на 182-ра позиция.

"Моята песен е проверена в годините и не признавам музикално подреждане, в което преди нея има повече от сто други. Това е хит, слушан над трийсет години и ще ме надживее. За мен трябва да е сред първите пет най-велики български песни.

Тези резултати са изманипулирани", заяви Панайотов.

В продължение на два месеца слушателите гласуваха и наредиха според предпочитанията си родните хитове и предизвикаха напрежение в музикалните среди.
За поредна година феновете издигнаха на първото място Емил Димитров с "Ако си дал". Досега незабравимият изпълнител е бил няколко пъти начело на същото класиране, но с изпълнението си на "Моя страна".

Програмният директор на БГ Радио Ирина Бъчварова обясни пред "168 часа" причината за друг много обсъждан момент в класацията - защо Лили Иванова е чак на 18-а позиция и изпада от първата десетка.

"Макар да не е начело, тя участва с цели 24 песни в класацията. Може би те щяха да са и на още по-високи позиции, ако с част от най-големите й хитове нямаше

известни проблеми и забрани за излъчване поради отношения с автори", каза Бъчварова.

Легендарната певица и нейните 24 позиции във "Великите 500" са надминати единствено от колегата й Васил Найденов, който участва с 27 песни и фигурира два пъти в Топ 10 със седмо място за "Адаптация" и девето за "Сбогом, моя любов". Графа ги следва с 23 свои парчета, а "Давам всичко за теб"е 31-а сред любимите песни на българите.

Първият подгласник на Емил Димитров Кирил Маричков не скри, че е много доволен от вечното второ място за изпълнението си на "Клетва".

"Много се радвам. На тази песен така й върви. В същата класация няколко пъти е била втора, както и в доста други музикални подреждания. Чудесно е, че се харесва вече толкова много години. "

Как коментираха класацията и други наши известни изпълнители, четете в новия брой на в. "168 часа"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Случаите изглеждат нелепо, потребителите недоумяват КОЯ Е ТЯ Омбудсманът доц. д-р Диана Ковачева е родена на 16 юли 1975 г. в София. Завършва право в Юридическия факултет на Софийския университет. Магистър е по право на Европейския съюз в СУ и по право на Европейския съюз и съдебна система, Университет Нанси II, Франция

Спешно извеждат пенсионерката от апартамента Иво АНГЕЛОВ Физическо насилие е преживяла 86-годишната баба Жени от София. Преди дни "България Днес" ви разказа за изстрадалата възрастна жена, която обитава мизерен апартамент, претрупан с боклуци. Пенсионерката едва оцелява, а много често преживявала само с филия хляб на ден

Там сме от 1929 г., това е религиозна дискриминация, контрираха от Бялото братство Иво АНГЕЛОВ Ограничен да бъде достъпът на последователите на Петър Дънов до Седемте Рилски езера. Това настояха природозащитници по време на среща с екоминистерството, местната власт, ръководството на Национален парк "Рила" и неправителствени организации за