Почина Гого от „Тоника“

Георги Найденов

Тази нощ почина певецът от вокална група „Тоника" Георги Найденов - Гого. През август тази година айтозлията навърши 64 години.

Както е известно, той се бореше дълги години с тежка болест. През цялото време неотлъчно до него бе съпругата му Ева.

Поставената му първоначална диагноза беше синдром на ЛАС (летерална амиотрофична склероза).

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

Гого опита лечение в Европа и Китай, но без особен успех. Впоследствие се оказа, че диагнозата е лаймска болест и всъщност певецът е лекуван неправилно. Затова се наложи по-късно Гого да чисти организма си от тежки метали, които натрупал от продължителното пиене на лекарства.

Предположенията бяха, че Гого е прихванал лаймската болест по време на турне във Виетнам преди 30 г.

Георги Найденов - Гого е роден в Бургас на 6 август 1949 г. и е почетен гражданин на града. Цялата му творческа биография е свързана с българската музика. Като част от вокалната група "Корали" създава музикалния символ на Бургас "Бургаски вечери".

През 1971 г. заедно със съпругата си Ева, Анастасия Бинчева и Хари Шерикян образуват вокалния квартет "Тоника". През 1975 г. е издаден първият албум на групата. През 1977 г. песента "Нека да е лято" печели втора награда на фестивала "Златният Орфей".

Година по-късно с песента "Интимно" печелят първа награда на Младежкия конкурс за забавна песен. Следват множество други награди от международни и български фестивали.

През пролетта на 1981 г. Гого, Ева, Иван Христов, Краси и Вили Гюлмезови създават групата "Домино". Най-големият успех на групата е на фестивала в Сопот, Полша, през 1985 г. - втора награда от конкурса "Кехлибареният славей".

През септември 1994 г. съставите "Тоника", "Тоника СВ" и "Домино" се обединяват и създават общата формация "Фамилия Тоника".

Още по темата:

Гого Найденов е издъхнал в дома си, не е постъпвал в болница

 Тони Димитрова се разплака в ефир за Гого

Погребват Гого в неделя. Кметът на Бургас: Когато чуете „Бургаски вечери“, спомняйте си за него (видео)

Ето как ще запомним Гого (Видео)

Орешарски: Гого ни завеща духовна мъдрост и сила

Президент и шеф на парламента изпратиха съболезнователни писма за кончината на Гого

Тази вечер Айтос се прощава с Гого Найденов

"Фамилия Тоника": Гогич, не си роден за покой, не се уморяваш, когато нейде по-задълго спреш

В спомените за Гого: Една огромна усмивка (обзор)

 

 

 

 

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Нови учебници само по 4 предмета в 1-и и 5-и клас

Нови учебници е възможно да има само за буквара и математиката в 1-и клас и по география и история в 5-и. Това е една от идеите за изход от проблема с новите програми в първи и пети клас.

1 милион българи били застрашени от фалит

Със закон ще определят кой е изпаднал в свръхзадлъжнялост Близо 1 милион българи са застрашени от личен фалит, затова е много важно бързото приемане на закон за него.

Министър Захариева: Няма невъзможни препоръки за изпълнение

Не знам на кого е била банката КТБ, факт е че мениджмънтът и управлението очевидно са били лоши. Важно е не само кой е имал влогове, а дали са били на преференциални условия и най-вече къде са отишли

Съдът остави Иван Евстатиев в ареста

Райноният съд в Панагюрище отказа да уважи жалбата на Иван Евстатиев да бъде освободен под парична гаранция и постанови той да остане за постоянно в ареста.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Бъчварова: Поискана е официална информация от Турция за Доган и Пеевски (обновена+снимки)

"Българската държава полага изключителни усилия да се подготви за неблагоприятно за нас развитие на миграционната обстановка". Това каза пред журналисти в Пловдив министърът на вътрешните работи

И зам.-министър в журито за главен архитект на София

13-членна комисия ще оценява кандидатите за главен архитект на София. За поста се борят 15 архитекти, сред които и германец, както "24 часа" вече съобщи. Шеф на комисията е зам.

Енцефалит след грип погубил двегодишната Дария

Починалата от грип на 4 февруари Дария на 2,6 години от Чешнигирово по всяка вероятност е развила енцефалит – едно от най-тежките неврологични усложнения на грипа, съобщи "Марица".

Затварят поликлиники в София заради дългове

Столична община затваря X-а поликлиника в квартал „Красна поляна". С решение на общинския съвет дейността на лечебното заведение е преустановена, а причината е натрупани задължения, съобщи Дарик.

Калфин: Абсолютно безотговорно ще е Турция да пусне мигрантите към България

"Ние сме готови да реагираме при всяка ситуация, въпросът е че това би било абсолютна безотговорност от страна на Турция" – така вицепремиерът Ивайло Калфин коментира в Хасково изявлението на турския