АБВ на Първанов вади своя листа за евроизборите

https://www.24chasa.bg/Article/2898044 АБВ на Първанов вади своя листа за евроизборите АБВ на Първанов вади своя листа за евроизборите www.24chasa.bg

Алтернативна лява листа за евроизборите ще извади Георги Първанов. Начело ще е Ивайло Калфин.

Експрезидентът възроди вчера формта си АБВ и на първа тайна сбирка с червени кметове, Румен Петков и други свои привърженици от БСП обявил новата инициатива.

Малко по-късно през деня Първанов, Калфин и проф. Борислав Борисов реанимираха и публично АБВ, като разпратиха до медиите позиция, в която от негово име осъждат остро неясната реакция на БСП и ДПС спрямо поведението на Волен Сидеров.

"Тази тайна, както я наричате, среща има своя продукт - ясна позиция по случая "Сидеров", коментира часове по-късно Първанов в Благоевград. Но отказа да посочи кои са били на сбирката в НДК.

"Вижте кои сме се подписали под декларацията, това е достатъчно", лаконичен бе той. Запитан за алтернативната евролиста, той отсече: "Към днешна дата се занимавам с това, което знаете. Ако има новини в тази посока, ще ви информирам. АБВ е гражданска инициатива, която има за цел да произвежда политически позиции и го правим."

С тази листа на практика Първанов цепи БСП, коментираха от "Позитано" 20. Приближени до експрезидента обаче отрекоха такъв сценарий. "Категорично нямаме намерение да напускаме БСП по свое желание, нито да я цепим", каза един от тях пред "24 часа".

От соццентралата допуснаха възможността експрезидентът, Петков и поддръжниците им да бъдат изключени от партията. По устав всеки, който участва в алтернативна листа или е член на друга партия или организация със статут на партия, бива изключен.

Очакванията са алтернативната лява листа да бъде подкрепена от формацията на Татяна Дончева и от ОБТ. "Ние сме в процес на регистрация и докато тя не е факт, този въпрос не може да бъде на дневен ред", лаконична бе Дончева вчера.

"Политическото решение за бъдещите действия и позиции на ОБТ ще се вземе на предстоящия ни конгрес, но принципната ни позиция е, че има крайна необходимост от създаването на широк лявоцентристки или социалдемократически формат", коментира Екатерина Атанасова, която е временно изпълняващ длъжността председател на ОБТ до конгреса. Тя обясни, че не става въпрос за създаването на алтернатива на БСП, а за запълването на една празна ниша.

Очаква се във вторник да бъде обявена гражданска инициатива за издигането на Ивайло Калфин за водач на евролиста. На въпрос на bTV ще има ли такава листа и той ли ще я води, снощи Калфин каза: "Когато има какво да бъде обявено, то ще бъде направено."

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Прагът за покупка на имот за продължително пребиваване у нас остава

Чужденците, които желаят да вземат разрешение за продължително пребиваване у нас чрез покупка на имот, е необходимо да вложат не по-малко от 600 000 лв., а не 100 000 лв.

Бебето, което издъхна по пътя за Пловдив, е било на 2 дни

Новородено бебе е издъхнало в линейка на път между болниците в Смолян и Пловдив. Бебето е на 2 дни, родило се е с тежка малформация в смолянската болница и по препоръка на лекарите в неделя било

Не стихват измамите по телефона на възрастни хора

Не стихват измамите по телефона на възрастни хора, въпреки многобройните предупреждения, отправяни от медиите, предаде БНР. 72-годишна жена от Горна Оряховица е дала на непознат 1500 лева.

Новородено издъхна в линейка на път за Пловдив

Новородено бебе е издъхнало в линейка на път между болниците в Смолян и Пловдив. Момченцето се родило с тежка малформация в смолянската болница и по препоръка на лекарите в неделя било изпратено в

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Земетресение на границата ни с Турция

Земетресение с магнитуд 2,1 по скалата на Рихтер е регистрирано на границата ни с Турция, предаде БГНЕС. Земният трус е усетен в 15:53 ч. с епицентър на 38 км североизточно от Одрин,

Студенти вдигат адреналин, като стрелят с “Калашников” и пълзят в окопи

22 момичета доброволно учат военна тактика в 3-седмична казарма “Картечарят! Ориентир 92, в десния край на горичката двама противникови бойци. Да се унищожат!, нарежда командирът. “Слушам!

Назначени са двама заместник-председатели на ДАМТН

Маргарита Пейкова-Юлиянова и Валтер Василев са назначени за заместник-председатели на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор със заповед на премиера Бойко Борисов.

Американски ученици ще прекарат една година в България по програма за културен обмен

Трима американски ученика пристигнаха днес (31 август 2016) на летище София, за да участват в едногодишна програма за културен обмен. Илайджа Септоф, Рейчъл Фрийман и София Петит ще прекарат

Борисов става координатор на Българското председателство на Съвета на ЕС

Правителството одобри доклад на министър-председателя Бойко Борисов, с който се предлагат промени в националния механизъм за координация на подготовката и провеждането на Българското председателство