77% от французите смятат, че любовната връзка на Оланд е лична тема

https://www.24chasa.bg/novini/article/2910744 www.24chasa.bg
Франсоа Оланд с партньорката си Валери Трирвайлер. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Все повече подробности за предполагаемата любовна афера на Франсоа Оланд стават известни.

В петък списанието Closer съобщи, че френският държавен глава има любовна афера с 41-годишната актриса Жюли Гайе.

Два дни по-късно бе обявено, че официалната половинка на държавния глава Валери Трирвильор (на 48 години) е хоспитализирана заради "нервно напрежение".

Медиите в страната говорят само за аферата на Оланд, макар че той няма да е първият, чийто личен живот е изваден на показ. И изобщо, любовният живот на френските президенти е легендарен, коментира германският вестник Abendzeitung München

Сред главните действащи лица на пикантните истории са Жак Ширак, Франсоа Митеран, Валери Жискар д'Естен, Никола Саркози.

Предполагаемата връзка между френския президент Франсоа Оланд и актрисата Жюли Гайе е тема, която вълнува французите.

Малко от тях обаче си го признават. Според социологическо проучване 23% от французите смятат, че въпросът е от „обществен интерес, тъй като личният живот на президента засяга всички французи".

Над две трети обаче - 77% смятат, че това е „личен въпрос, който засяга единствено Франсоа Оланд", пише вестник Le Parisien.

Когато през октомври 2007 година Елисейският дворец обяви раздялата на Никола Саркози и съпругата му Сесилия 89% от французите смятаха, че президентът има право на личен живот.

Може би затова французите не погледнаха с добро око, когато по време на пресконференция през 2008 година Саркози обяви, че връзката му с Карла Бруни е сериозна, коментира изданието.