Соломон Паси: Когато НАТО стане безсмислено на Земята, ще се готвим за среща с пришълци

https://www.24chasa.bg/Article/2912262 www.24chasa.bg

Организации от типа на НАТО ще станат безсмислени, тогава ще трябва да се готвим за среща със създания от други планети. Това заяви в интервю за БНТ Соломон Паси.

В Атлантическия клуб работим по една идея за електронна демокрация. Това е сбъдване на мечтата на човечеството за идеално управление на планетата. То няма да стане чрез гласуване и избори, а чрез компютри. Въпросната електронна демокрация ще доведе до това хората да се управляват по най-добрия възможен начин и тогава организации като НАТО ще станат безсмислени, което ще е в едно далечно бъдеще. Но дори и да станат безсмислени на земята, тези организации ще се готвят за среща със създания от други планети", каза Паси.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1 до 4 лева

По случай 10-годишнината от влизането на България в НАТО, Паси си спомни, че още през далечната 1994 г. противниците били повече от съмишлениците за НАТО. При второто разширяване на военния блок през 1999 г. бил разочарован, че България е присъединена към Партньорство за мир и го смятал като утешителна награда. Според Соломон Паси и Русия ще узрее, след време, за влизане в НАТО.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

За оставени кофи за смет на място за инвалиди на кръстовището на улиците Христо Белчев и Парчевич сигнализира столичанин днес. Въпросът който обаче си задават всички сега е къде тогава ще паркират инвалидите, за които е предназначено това

Медийният експерт Гого Лозанов се застопори пред разлепени оферти на туроператорска агенция и проучваше с интерес цените на екскурзиите, видя "България Днес". Философът журналист бе приковал поглед към островите Крит и Тасос, докато сладко пушеше от новите бездимни цигари. Лозанов побърза да се срещне с приятел и да сподели летните оферти.

Няколкостотин овцевъди и козевъди подкрепени от много граждани днес се събраха на протест пред МС с искания за по-високи държавни компенсации заради загубите които търпят стопаните в страната след умъртвяването на животни в Странджанско и ограниченията в продажбата на мляко. В знак на протест протестиращите запалиха вълна и изляха част от