Терзиева: Вторият лот на магистрала „Струма" се строи по график

https://www.24chasa.bg/novini/article/2922626 www.24chasa.bg

Вторият лот на автомагистрала „Струма" се изпълнява в график. Това заяви пред журналисти в Кюстендил министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева.

В момента се правят подготвителните действия, отнема се хумостният слой. Довършват се някои отчуждителни процедури, поясни Терзиева и заяви, че няма притеснения за изпълнението на дейностите.

Относно пътя Кюстендил - София и участъка през Конявската планина, министърът заяви, че проектирането на пътя е било спряно. Тази година ще бъде реновирано самото проектиране, а следващата година ще се търсят средства, за да започне рехабилитацията.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева

Относно дружеството ВиК, което е в ликвидация, Терзиева обясни, че на 27 януари е свикано общо събрание, на което ще бъде сменен ликвидаторът. Около 2 500 000 лева са задълженията към дружеството, които не са събрани, но има и още толкова пари, които стоят като плащания от страна на дружеството. Новият ликвидатор ще бъде общинският съветник от БСП в Кюстендил Милчо Христов. Той трябва да ускори процеса по обявяване в несъстоятелност на дружеството.