8.12. в Свищов - “Радка Пиратка” и без снимки, моля

https://www.24chasa.bg/Article/302318 www.24chasa.bg

Тараш за камери и фотоапарати е имало на входа на студентския стол в Свищов в сряда вечерта на бала по случай 8 декември.

Скандалният ректор на Стопанската академия Величко Адамов (на снимката - крайният вдясно) наредил това, след като в интернет плъзнаха снимки и видеозаписи от студентски балове от предишни години. На един от записите той седи на маса с прословутия Красьо Черния, а пред тях се кълчат в буен чалга кючек разголени девойки.

Тази година над 800 студенти и преподаватели се веселиха с именитите в жанра Сашка Васева, Сашо Роман и Радо Шишарката. Сред хитовете на вечерта бил изпълнителят на "Радка Пиратка" Тошко Тодоров, а сред гостите - кметът на общината Станислав Благов.

Ректорът обяснява, че в Свищов е традиция студенти и преподаватели да празнуват заедно на 8-и. Понеже младите обичали фолк, затова и на тези балове канели такива изпълнители. "Колегите предпочитат фолкпевици", потвърди пред "24 часа" и Ангел Георгиев, говорител на академията.

Ректорът Адамов стана известен и с окаченото във вилата му огромно пано на “Тайната вечеря”. На него той е изографисан като Исус, а преподавателите - като 12-те апостоли.