"Левски" изгони Уолас. Отиде да оглежда вампир

https://www.24chasa.bg/sport/article/3068667 www.24chasa.bg
Вкаралият хеттрик на “Черноморец” за 20 минути в първия мач на "Левски" за 2014 г. Ларсен Туре сияе пред една от витрините с експонати в археологическия музей в Созопол.

“Левски” натири бразилеца Фернандо Уолас веднага след първата му изява в мач при 5:3 над “Черноморец”. Почивалият половин година след напускането на “Гент” защитник бе разкрит тотално в игрова атмосфера.

“Сините” ще насочат вниманието си към друга опция за ляв бек. А ако не намерят подходящ, през пролетта на поста ще играят Орлин Старокин или взетият за ляв халф Антон Огнянов.

Сигурно е, че идва нов централен защитник освен купения от “Локо” (Пд) Аймен Белаид. Веднага след продажбата на Владимир Гаджев през тази седмица трябва да пристигне и нов полузащитник.

Шефовете на “Левски” ще се активизират от вторник, след като бъде официализиран договорът с “Елче” за Гари Родригес. Испанският вестник “АС” разкри, че досегашният голмайстор на “сините” Гари Родригес всъщност ще бъде даден под наем в “Елче” до лятото на тази година. А след това може да бъде активирана клауза за откупуването му за срок от 4 години. При това положение се очаква на “Герена” веднага да получат транша за отдаването под наем на Гари, с което да закърпят финансовото положение. А при активиране и на клаузата през лятото “сините” трябва да вземат общо над 600 000 евро.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

В почивния си неделен ден от лагера в Созопол футболистите и треньорите на “Левски” имаха образователно посещение в археологическия музей в морския град. Левскарите разпитваха уредника на музея Огнян Лулев за различните експонати. Но най-интересни им бяха историите край стъклената витрина с костите на станалия популярен созополски вампир. Уредникът разказа на играчите, че нароченият за вампир човек не е пиел кръв според представите на съвременното кино, а просто е плашел тогавашните хора с нещо и това е причината те да го убият с метално острие в сърцето.