Единна стратегия за големи проекти в енергетиката

https://www.24chasa.bg/Article/307523 www.24chasa.bg
Енергийният министър Трайчо Трайков (вляво) изслуша премиера в компанията на бизнесмените Николай и Евгения Баневи. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Страната ни ще разработи единна стратегия по големите енергийни проекти, която ще бъде съгласувана с президента, обяви Бойко Борисов на осмата кръгла маса с кабинета, организирана от "Иконъмист конферънсис". Преди нея премиерът свикал консултативен съвет, който да изготви план за проектите, тъй като "до момента нямаме обща стратегия, давани са разнопосочни сигнали". Днес (вчера, б.р.)ще съгласуваме позициите, каза Борисов и съобщи, че президентът също е изпратил представител.

"Готов съм да съдействам на правителството в усилията му за реализацията на енергийни и други проекти", заяви президентът Георги Първанов.

По-късно енергийният министър Трайчо Трайков обясни, че за "Белене" продължава подготвянето на конкурс за инвеститор, за "Южен поток" започваме преговори с Русия по искането й за удвояване на капацитета, а за "Бургас - Александруполис" ще се решава, след като бъде изготвена оценката за въздействие върху околната среда.

От думите на премиера стана ясно, че тя ще отнеме 18 месеца. Ако МОСВ не одобри оценката за въздействие върху околната среда на проекта, значи не е изгоден и някой е заложил екобомба, каза Борисов. За да бъде публикувано споразумението за нефтопровода, трябвало да се иска разрешение от Русия и Гърция. Пред Москва въпросът ще бъде поставен на започващата утре комисия за икономическо сътрудничество. Трайков пък каза, че са водени разговори с Гърция за промяна на споразумението.

"Ние нямаме пари за майките с деца, за проектната компания ще платим, когато имаме възможност", каза Борисов на въпрос дали ще дадем годишната си вноска за проектната компания. Тя е няколко милиона евро. (24часа)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Харесвам се, не ми пука, фука се Анджи В садо-мазо порноклип лъсна джендърът Анджелина, известна като двойничка на Николета Лозанова. 21-годишният Филип, както е родното й име, не се посвени и веднага след като преминала от мъжки в женски пол, решила да заснема видео със секссъдържание за спомен. "И за това ли ще ме мразите?

Българският снайперист Крум Хаджипетков шашна и най-добрите военни специалисти в Германия, след като уцели портокал от 800 метра разстояние. Това е само един от уникалните рекорди на българина, регистрирани по време на състезание в Германия това лято. Ефрейторът от 31-ви механизиран батальон - Хасково, спира дъха на всички с точния си мерник.

Световна шампионка по гимнастика дарява лентата си от олимпиадата в Рио де Жанейро в подкрепа на каузата "Сърце за пример". Християна Тодорова и куп популярни лица дават лични вещи за благотворителен търг в подкрепа на жени, жертви на насилие. Актрисата Стоянка Мутафова, певиците Нели Рангелова, Михаела Маринова и Сантра,