Единна стратегия за големи проекти в енергетиката

https://www.24chasa.bg/Article/307523 www.24chasa.bg
Енергийният министър Трайчо Трайков (вляво) изслуша премиера в компанията на бизнесмените Николай и Евгения Баневи. СНИМКИ: ЙОРДАН СИМЕОНОВ

Страната ни ще разработи единна стратегия по големите енергийни проекти, която ще бъде съгласувана с президента, обяви Бойко Борисов на осмата кръгла маса с кабинета, организирана от "Иконъмист конферънсис". Преди нея премиерът свикал консултативен съвет, който да изготви план за проектите, тъй като "до момента нямаме обща стратегия, давани са разнопосочни сигнали". Днес (вчера, б.р.)ще съгласуваме позициите, каза Борисов и съобщи, че президентът също е изпратил представител.

"Готов съм да съдействам на правителството в усилията му за реализацията на енергийни и други проекти", заяви президентът Георги Първанов.

По-късно енергийният министър Трайчо Трайков обясни, че за "Белене" продължава подготвянето на конкурс за инвеститор, за "Южен поток" започваме преговори с Русия по искането й за удвояване на капацитета, а за "Бургас - Александруполис" ще се решава, след като бъде изготвена оценката за въздействие върху околната среда.

От думите на премиера стана ясно, че тя ще отнеме 18 месеца. Ако МОСВ не одобри оценката за въздействие върху околната среда на проекта, значи не е изгоден и някой е заложил екобомба, каза Борисов. За да бъде публикувано споразумението за нефтопровода, трябвало да се иска разрешение от Русия и Гърция. Пред Москва въпросът ще бъде поставен на започващата утре комисия за икономическо сътрудничество. Трайков пък каза, че са водени разговори с Гърция за промяна на споразумението.

"Ние нямаме пари за майките с деца, за проектната компания ще платим, когато имаме възможност", каза Борисов на въпрос дали ще дадем годишната си вноска за проектната компания. Тя е няколко милиона евро. (24часа)

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар
ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Бих влязла в "Биг брадър"  "Няма да се омъжвам скоро! Мисля, че ми е прекалено рано за такава сериозна стъпка", разкри за "България Днес" поп певицата Тита. Тя бе категорична, че с приятеля си Викторио имат сериозна връзка, но все още не мислят да предприемат следващата стъпка. Двамата се познават от преди близо две години.

Плевенчанинът отдавна предупреди, че американският актьор се натиска на мъже "Кевин Спейси ме е опипвал между краката! Това се случи на едно парти в Холивуд. Седна до мен, положи ръка на бедрото ми, след което бавно я плъзна към чатала ми. Меко казано, се скандализирах и си тръгнах на мига!" Това шокиращо признание направи още през 2014 в

"Бих направила рестарт на кариерата си като поведение, като изпуснати шансове, пропилях ги. Заради личния живот, заради голямата ми емоционалност", сподели емоционално Елен Колева. Актрисата бе дълги години половинка на богаташа с бизнес в майонезата Александър Найденов, но двамата се разделиха с грозен скандал.