"Вчера“ - най-високо оцененият европейски филм на всички времена в IMDB (видео)

Моменти от филма "Вчера" Видео: Youtube

Българският филм "Вчера" се оказа най-високо оценената европейска лента на всички времена според рейтингите в международната база данни за филми IMDB.

Това стана ясно, след като кино любител и потребител на IMDB състави карта на любимите филми на Европа.

Филмът "Вчера" е на режисьора Иван Андонов. Основава се на едноименния роман на Владо Даверов. В лентата участват Христо Шопов и Георги Стайков.

В европейската класация на IMDB "Вчера" бие класики като "Животът е прекрасен" на Роберто Бенини и "Седмият печат" на Ингмар Бергман.

Може да видите картата уголемена ТУК.

Драмата има оценка 8,7 от максималните 10. Толкова има и румънският филм „Семейство Моромети".

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Интересната карта показва най-високо оценените художествени широкоекранни продукции от всяка европейска държава според рейтинга им в IMDB.

Турският филм "Бандитът" има рейтинг 8,6, френската лента „Невероятната съдба на Амели Пулен" има рейтинг 8,5, а британската „Портокал с часовников механизъм" - 8,4.

Важно е да се отбележи, че авторът на картата не е българин и тя е съставена обективно според гласуванията във филмовия портал.

Критериите, посочени при съставянето на картата, са филмът да е показван на големите екрани, да е заснет в по-голямата си част на територията на страната и да има поне 900 гласа в imdb.com.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Крият денонощие от задържания Бойко Борецов, че братовчед му е мъртъв

20-годишният Бойко Борецов едва днес сутринта е научил, че братовчед му Христо, с когото се опитаха да ограбят инкасо автомобил до пощата в Средец, е загинал от куршум.

Вижте дневния ред на правителственото заседание утре

Седмичното заседание на Министерския съвет ще се проведе както обикновено – в сряда, 10 февруари, от 10 ч., при следния предварителен дневен ред: 1. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПЛАН ЗА

Имам ли право да бъда красива?

С напредването на медицината красотата също започна да става въпрос на избор. Когато обаче някой реши да гони хубостта си с помощта на хирурга идват дилемите: частна клиника или държавна,

КРИБ подкрепя транспортните фирми, които губят от блокадата на гръцката граница

Позицията на работодателите е абсолютно в подкрепа на нашите транспортни фирми, които страдат и понасят големи загуби от тази блокада, заяви председателят на КРИБ Кирил Домусчиев на конференция.

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Вижте политиците, магистратите и партиите с влогове и договори в КТБ (Списъци)

Синдиците на КТБ публикуваха на сайта на Фонда за гарантиране на влоговете в банките списъци на политици, магистрати и държавни служители с влогове в КТБ, а също и с консултантски договори с банката.

Наши, работили в Гърция, не получават пенсиите си

Българи, работили дълги години в Гърция, не могат да си получат пенсиите, обяви евродепутатът Ангел Джамбазки. "Това е сериозен проблем, който засяга хиляди наши сънародници,

Земетресение в Банско

Земетресение с магнитуд 2 по скалата на Рихтер е регистрирано край Банско, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона. Земният трус е усетен в 15.30 ч.

Абсурдът на "българските" имена - все по-често срещано явление

Все по-често срещаме български деца, „дарени“ от родителите си с невероятни имена. Емима, Арая, Елора, Кодин, Пембе, Флойд, Кхан… какво да кажем за Шехерезада, Трифозара, Стихия, Канарче, Удиян,

Тирове тръгват през Македония за Гърция

Шофьори на товарни камиони започват да се ориентират към промяна на маршрута за Гърция, заради продължаващата стачка на гръцките земеделци и ескалиране на напрежението на ГКПП Кулата-Промахон.