Топюрист измислил схемата да измамят Цацарови

https://www.24chasa.bg/Article/308655 www.24chasa.bg
Сотир Цацаров

Известен пловдивски юрист е мозъкът на схемата, с която са били измамени с имот фамилиите Цацарови и Бояджиеви.

 

Правистът, чието име се съдържало в материалите по проверката на скандалната сделка, е консултирал Мария Стоева и близките й. Той трябвало да им даде правни съвети как най-изгодно и бързо да продадат овощната градина от 2,9 декара на Деветия километър, която всъщност с решение на съда от 1997 г. принадлежи на други хора. След като гръмна скандалът с имотната измама, мозъкът на схемата се е покрил и стои на сянка, разказаха близки до разследването.

Както "24 часа" вече писа, жертви са председателят на Окръжния съд Сотир Цацаров, съпругата му нотариус Меглена Цацарова, семейството на адвокат Иван Бояджиев и зам.-шефката на Съвета на нотариусите Адела Кац-Бояджиева. В такива случаи обикновено се дава солидна комисиона на консултанта за услугата, разкриха пловдивски адвокати.

Целта на замисъла на топюриста била чрез серия от процесуални ходове и вратички в закона Мария Стоева да задържи 60-те хиляди евро, които е взела за продажбата на овощната градина. С тях тя веднага е купила апартамент на бул. "Дунав", който след това скоростно е бил прехвърлен на дъщеря й Красимира. Същевременно спорната овощна градина трябва да бъде върната на истинските й собственици - наследниците на родственицата на Мария Стоева - Тодора Кръстева.

Междувременно стана ясно, че освен като наследник на майка си, синът на Мария Стоева - Траян, се е изявявал и като бизнесмен. Той давал под наем леки и лекотоварни автомобили чрез фирмата си ЕТ "Траян Стоев". Седалището й според Търговския регистър е в същия апартамент на ул. "Борба", който Траян скоропостижно наследил чрез дарение от родителите си. Това е станало ден преди Цацарови и Бояджиеви да поискат възбрана на имотите на Мария Стоева. Фирмата на Траян е регистрирана през 2004 г.

Същата година той е бил уволнен дисциплинарно от системата на МВР. Не е ясно какъв е бил официалният мотив за отстраняването му.
Пак на ул. "Борба" е регистрирана и фирмата на баща му ЕТ "Стоев и син - Петко Стоев", само че през 1998 г. Тя е търгувала на едро с текстил, показва справка в ДАКСИ.

Вижте и "Как пробутаха чужда нива на топсъдия"

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура, много граждани поднесоха цветя пред паметника на светите братя Кирил и Методийй пред националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий". Снимка: България

По случай 24 май, денят на българската просвета и култура държавния глава Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова положиха цветя пред пред паметника на светите братя Кирил и Методий. Цветя поднесоха още кмета на София Йорданка Фандъкова, лидерът на БСП Корнелия Нинова както и много граждани. Снимки: България

Със съмнителни белези, като от побой, се показа Андреа ! Чалга дивата изглежда е отнесла няколко тежки удара в лицето. От юмруците, устната на блондинката е подута и посинена. Не е ясно кой е извършителят на побоя над чалга фурията.  "Извинявай, че изкарах истината", пише Андреа под снимката, от която ясно си личи посинената й устна