Трите арменчета на Армен са като подвижен цирк

https://www.24chasa.bg/Article/311979 www.24chasa.bg
Малката Инеса също не остана по-назад и демонстрира колко е силна на лоста, а после направи и шпагат.

В семейството на Армен Назарян - олимпийския шампион по борба класически стил, никога не е скучно. Преди 6 години това настроение го създаваше най-големият им син Едмонд, но вече в лудориите добре му помагат братчето Гриша и сестричката Инеса.

Армен Назарян се оттегли от големия спорт и работи като помощник на треньорите в националния отбор. Признава, че децата са причина да не иска да се захване по-сериозно с такава работа. Според него точно сега децата имат нужда от него, а и съпругата му Инга не може да се справя сама.

Почти всичко в семейството се върти около отглеждането и възпитанието на малките. Според Армен основното е, че трите хлапета са с неизчерпаема енергия и почти не се уморяват да играят. Сутрин водят големия Едмонд (7 г.) на училище. Той вече е първокласник и учи в руското училище. Преди няколко години точно той беше направил най-голямата беля, като подпали килима и предизвика пожар в жилището им. Момченцето вече видимо е пораснало и си личи, че е променено. Дори се грижи в опазването на Гриша и Инеса, когато майка им не може да ги удържи. Армен е откровен, че трудно се справят, но у дома е като цирк. Това понякога му пречи и се налага да ги озапти със сила или да им викне по-силно.

Трите арменчета на Армен са като подвижен цирк

Момчетата си имат отделна стая вкъщи, а малката им сестра Инеса спи в своя. Освен лудориите всички знаят и говорят на арменски помежду си. Едмонд може да пише на български, руски и арменски, а успешно се справя и с английския. Гриша също говори български, а малката дама засега разбира и говори само арменския. Тя се опитва да копира майка си, като почти няма дрехи и обувки, които да не е пробвала. Дори усилено се учи да ходи на токчета.

Палавниците Едмонд и Гриша превзеха почти всички катерушки в парка. Показаха колко добре се справят с уредите.
Палавниците Едмонд и Гриша превзеха почти всички катерушки в парка. Показаха колко добре се справят с уредите.

Армен скоро питал майка си какво дете е бил като малък. И както се казва - крушата не пада по-далеч от дървото. Тя му припомнила, че е бил същата лудетина като Едмонд и Гриша. Радва се, че са толкова енергични, макар че понякога едва издържа. Обяснява, че момчетата вече са запознати с неговия спорт, били са на много състезания, а понякога ги взема в залата за тренировки. Обяснил им е той какво е правил и колко медали е взел. Според него още не знаят какво е да си олимпийски шампион и не били впечатлени от тези неща. Дори му заявили, че те, като пораснат, ще спечелят повече медали от неговите.

Трите арменчета на Армен са като подвижен цирк

Смята, че синовете му още са малки за такива занимания, ако изобщо харесат борбата. Били са на тренировки по карате, но той не може да прецени кое ги влече повече. Като всички малчугани обичат игрите, включително и компютърните. Гледат филми, падат си повече по екшъните. Наскоро дружно украсили елхата в хола, която е висока 2,5 м. Малките са написали писма на Дядо Коледа и чакат подаръците, макар че вече не помнят какво са си пожелали. Празниците ще ги прекарат вкъщи както обикновено с роднините си, повечето от които са в София.

На снимката с медала Гриша още е бебе.
СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ И АРХИВ
На снимката с медала Гриша още е бебе. СНИМКИ: ПИЕР ПЕТРОВ И АРХИВ

ГЕОРГИ ДЕЛЧЕВ

Децата вкупом отговарят с
Децата вкупом отговарят с "да" на въпроса дали са били в Армения. Докато пием кафе, Едмонд взема лист и химикалка и решава да покаже колко много знае. Казва, че най обича да решава задачи, харесва и четенето в училището. Не се притеснява да пише думички на руски, арменски и на български. На този лист написа няколко задачи и името "Назарян" на арменски. Накрая държеше всичко да бъде проверено.

 

6 СЪВЕТА ЗА ДЕТЕТО НА 7 МЕСЕЦА

1 Към децата трябва да сте търпеливи, за да може да разберат какво трябва да правят и какво не

2 Подробно обяснявайте нещата, за да могат да ги изпълнят

3 Наказвайте ги в рамките на допустимото и ги лишавайте от някои неща, докато не изпълнят поставените задачи

4 Хабете им енергията. Създавайте им различни игри и занимания

5 Да лягат навреме, като не допускате това да става по-късно от 23 часа

6 Да уважават по-възрастните да изпълняват каквото им кажат родителите, бабите и дядовци

  • Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    Не боли да цитираш истинската новина, срамно е да разпространяваш фалшива

    На фаталния 13 януари получихме поредно потвърждение защо България продължава да е символ на медийна несвобода. Очевидно причината не е само във властта, но и в самите медии. “24 часа” успя да научи пръв новината на деня, а именно, че председателят на антикорупционната комисия Сотир Цацаров има намерение да се оттегли от поста от 1 март
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо