Вени Марковски: Електронното гласуване е възможно

https://www.24chasa.bg/Article/3120052 www.24chasa.bg
Вени Марковски

„Ако някой казва, че електронни избори не могат да се направят в България, значи просто не иска да се направят", заяви блогърът Вени Марковски пред Нова телевизия. Той направи сравнение с Естония, където се гласува по интернет от 10-ина години насам.

Относно опасенията, че така по-лесно може да се контролира вотът, Марковски обясни, че това е въпрос, който технически може да бъде решен.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

„Хората могат да се чувстват толкова сигурни, колкото и когато влизат в банката с компютъра си и нареждат банков превод", заяви Марковски.

По думите му идентификацията за електронното гласуване ще става с електронен подпис, както при електронното банкиране.

Това обаче може да стане за следващи избори, не и за тези за европейски парламент.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Живея с 400 лева, нямам пожизнена пенсия, но не се оплаквам "Видях "другия" свят, но още искам в този! Имам много какво да направя с живота си, а и внучката ми дава крила". Това сподели пред вестника ни голямата ни оперна прима Христина Ангелакова месеци преди да си отиде от този свят на 20 май. Певицата почина на 73 г.

Война за контрол на наркоканали към Блзкия изток и разчистване на сметки заради предателство около разбитата фабрика за амфетамини в софийското село Опицвет са причина за екзекуцията на арабите Фейсал Закка и Матар aл Рулех. В това са убедени криминалисти, разследващи зловещото покушение от края на 2002 г.

Д-р Петър Берон се мотае по столичните пазари, видяха топпапараците на "България Днес". В малко разпасан вид зоологът разгледа внимателно какво предлагат търговците и избра най-доброто за своята