Президентът: Новините на турски са капан за Борисов

https://www.24chasa.bg/Article/315538 www.24chasa.bg
Снимка Андрей Белоконски

Чрез този дебат скроиха голям капан за премиера, заяви президентът Георги Първанов по повод идеята за провеждане на референдум за новините на турски език.

Държавният глава припомни, че много пъти се е изказвал по темата за новините на турски език. По думите му неговата позиция е ясна.

Първанов заяви, че тази етап гледа позитивно относно консултациите за приемане на затворници от Гуатанамо.

Президентът и съпругата му Зорка Първанова посетиха националната АГ болница „Майчин дом".

На въпрос дали икономическата криза по някакъв начин ще се отрази върху средствата, които ще се събере тази година инициативата „Българската Коледа", Първанов отговори: „Много се надявам, че икономическата криза няма да бъде криза на солидарността."

Първанов изрази надежда, че ще има масово участие в кампанията. По думите на президента обществото не може да си спести от ангажиментите си към децата в неравностойно положение.

Той апелира, въпреки кризата, хората да участват в кампанията.

Георги Първанов разгледа новата апаратура, предоставена на Клиниката за рискова бременността и Националната генетична лаборатория.

Тя бе купена със средства от „Българската Коледа" от миналата година и чрез нея могат да се установяват над 20 редки болести за минути, коментираха специалисти от АГ "Майчин дом".