Отвлечените Краус и Бончев пак в онази къща

https://www.24chasa.bg/Article/318866 www.24chasa.bg
АНГЕЛ БОНЧЕВ

Бандата, която бе задържана в столицата при спецоперацията "Наглите", ползвала къща в Брезник, научи "24 часа". От пернишката полиция нито потвърдиха, нито отрекоха информацията.

Вчера около 15 ч в Брезник пристигна бизнесменът Ангел Бончев. Според запознати той е извикан за следствен експеримент, който да покаже дали е държан в тази къща.

"Не знам за какво ме викат, тук съм от 40 минути. Вероятно е заради отвличането, те твърдят, че съм държан в тази къща, а аз мислех, че съм бил някъде край панорамния път в Княжево", заяви пред "24 часа" Бончев. Той отказа да бъде сниман.

МИХАИЛ КРАУС
МИХАИЛ КРАУС

Половин час по-късно в града пристигна и Михаил Краус, синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус. Михаил бе похитен през 2007 г., като бандата му отряза малкия пръст на ръката, за да се плати откуп за него.

С тази ножица похитителите са рязали пръсти и уши на пленниците. 
СНИМКИ: МВР
С тази ножица похитителите са рязали пръсти и уши на пленниците. СНИМКИ: МВР

Според осведомени вчера в града са направени претърсвания на къща от жандармеристи. Подвижната криминалистична лаборатория на МВР пък бе паркирана цяла сутрин на центъра в Брезник. Предполага се, че са извършвани анализи на улики, намерени в използваната от похитителите къща. Запознати твърдят, че няма данни в групата да са участвали местни бандити.

Барети са обкръжили една от къщите, където отвлечените били затворени.
Барети са обкръжили една от къщите, където отвлечените били затворени.

Къщата се намирала в покрайнините на града. Предполага се, че бандата е избрала за престъпната си дейност Брезник, защото населеното място има пряка връзка със столицата.

Отвлечените Краус и Бончев пак в онази къща

До града може да се стигне през Перник, село Бабица и Сливница. Последните два маршрута са слабо натоварени. Там трафик почти няма и се предполага, че престъпната банда е ползвала точно тях.

Вчера следобед полицията блокира достъпа до къщата и не допусна журналисти до мястото. Според слухове останалите две къщи, където похитителите държали пленниците си, се намират край Своге и Долни Лозен.

  • Кървавият удар на “Тракия” и уроците, които отказваме да научим

    Кървавият удар на “Тракия” и уроците, които отказваме да научим

    Десетки български семейства ще са почернени след жестокия удар на магистрала “Тракия”, след като турски тир прескочи мантинелата и се озова върху няколко коли в отсрещното движение. Поредните жертви, дадени по жесток и нелеп начин, защото някой е бил уморен на волана на тежкия камион. Всеки, който пътува в страната, знае