Отвлечените Краус и Бончев пак в онази къща

https://www.24chasa.bg/Article/318866 www.24chasa.bg
АНГЕЛ БОНЧЕВ

Бандата, която бе задържана в столицата при спецоперацията "Наглите", ползвала къща в Брезник, научи "24 часа". От пернишката полиция нито потвърдиха, нито отрекоха информацията.

Вчера около 15 ч в Брезник пристигна бизнесменът Ангел Бончев. Според запознати той е извикан за следствен експеримент, който да покаже дали е държан в тази къща.

"Не знам за какво ме викат, тук съм от 40 минути. Вероятно е заради отвличането, те твърдят, че съм държан в тази къща, а аз мислех, че съм бил някъде край панорамния път в Княжево", заяви пред "24 часа" Бончев. Той отказа да бъде сниман.

МИХАИЛ КРАУС
МИХАИЛ КРАУС

Половин час по-късно в града пристигна и Михаил Краус, синът на бившия транспортен министър Вилхелм Краус. Михаил бе похитен през 2007 г., като бандата му отряза малкия пръст на ръката, за да се плати откуп за него.

С тази ножица похитителите са рязали пръсти и уши на пленниците. 
СНИМКИ: МВР
С тази ножица похитителите са рязали пръсти и уши на пленниците. СНИМКИ: МВР

Според осведомени вчера в града са направени претърсвания на къща от жандармеристи. Подвижната криминалистична лаборатория на МВР пък бе паркирана цяла сутрин на центъра в Брезник. Предполага се, че са извършвани анализи на улики, намерени в използваната от похитителите къща. Запознати твърдят, че няма данни в групата да са участвали местни бандити.

Барети са обкръжили една от къщите, където отвлечените били затворени.
Барети са обкръжили една от къщите, където отвлечените били затворени.

Къщата се намирала в покрайнините на града. Предполага се, че бандата е избрала за престъпната си дейност Брезник, защото населеното място има пряка връзка със столицата.

Отвлечените Краус и Бончев пак в онази къща

До града може да се стигне през Перник, село Бабица и Сливница. Последните два маршрута са слабо натоварени. Там трафик почти няма и се предполага, че престъпната банда е ползвала точно тях.

Вчера следобед полицията блокира достъпа до къщата и не допусна журналисти до мястото. Според слухове останалите две къщи, където похитителите държали пленниците си, се намират край Своге и Долни Лозен.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Безучастни към бой над дете - не може това да е България

    Безучастни към бой над дете - не може това да е България

    "Това е България." Така се оправдал шофьорът на автобус 404 в София, когато отказал да помогне на едно 14-годишно момче, нападнато от хулигани. За съжаление, не само шофьорът, но и повечето пътници останали безучастни към случващата се несправедливост. Никой не скочил на самозабравилите се млади мъже, нито опитал да ги спре
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност