Митко Димитров: Данъчните минаха по шоу “Пайнер”

https://www.24chasa.bg/Article/320331 www.24chasa.bg

"Данъчните надминаха по шоу музикалната къща "Пайнер". Така собственикът на фолкимперията Митко Димитров определи шумотевицата около проверките на НАП на изпълнителките в бранша.

"От 16 проверявани звезди 13 са наши. Чудя се дали няма някаква тенденциозност", каза той. Сашка Васева пък наля масло в огъня със сметката, че щом Азис е платил 1 млн. лв. данъци за година, Димитров и звездите му били задължени с 8 млн. Той бе развеселен от твърдението, че "Пайнер" били истинските длъжници във фолка.

"Това са сметки без кръчмар. Да попитат Азис колко реални сценични участия има? Просто няма, доходите му са от шоуто в ТВ 2. Впрочем прави му чест, че честно ги е декларирал. Съпоставката между него и изпълнителките в "Пайнер" обаче е безпочвена. А Сашка Васева, като не й пускаме клиповете, да не обявява гроздето за кисело", каза Пайнера.

Той потвърди, че певиците получавали сравнително ниски заплати във фирмата, но си докарвали много повече от хонорарите за участие.

Вече нямало обаче такива пари като 8000 лв. "Реалистичната сума е 3000 лева, тя се дели между заведението, изпълнителката и продуцентите й", обясни механизма Пайнера.

"Във фирмата са влезли само 306 000 лева от обявените по 86 000 лв. за наш човек през 2008 г. Автоматично счетоводството ни удържа данъка и го внася. А приходите могат да бъдат установени много лесно - например при концерти от билетите", даде пример продуцентът.

Той показа грамоти от НАП - Хасково, в които няколко пъти поред фирмата му и самият той като физическо лице са "данъкоплатец на годината".

"Не мога да ви кажа конкретни суми сега обаче. Когато държавата се оправи с обирите, с крадците и бандитите, сигурно и това ще стане. България стана страна на преуспели и озлобени", заключи Димитров.