Митко Димитров: Данъчните минаха по шоу “Пайнер”

https://www.24chasa.bg/Article/320331 www.24chasa.bg

"Данъчните надминаха по шоу музикалната къща "Пайнер". Така собственикът на фолкимперията Митко Димитров определи шумотевицата около проверките на НАП на изпълнителките в бранша.

"От 16 проверявани звезди 13 са наши. Чудя се дали няма някаква тенденциозност", каза той. Сашка Васева пък наля масло в огъня със сметката, че щом Азис е платил 1 млн. лв. данъци за година, Димитров и звездите му били задължени с 8 млн. Той бе развеселен от твърдението, че "Пайнер" били истинските длъжници във фолка.

"Това са сметки без кръчмар. Да попитат Азис колко реални сценични участия има? Просто няма, доходите му са от шоуто в ТВ 2. Впрочем прави му чест, че честно ги е декларирал. Съпоставката между него и изпълнителките в "Пайнер" обаче е безпочвена. А Сашка Васева, като не й пускаме клиповете, да не обявява гроздето за кисело", каза Пайнера.

Той потвърди, че певиците получавали сравнително ниски заплати във фирмата, но си докарвали много повече от хонорарите за участие.

Вече нямало обаче такива пари като 8000 лв. "Реалистичната сума е 3000 лева, тя се дели между заведението, изпълнителката и продуцентите й", обясни механизма Пайнера.

"Във фирмата са влезли само 306 000 лева от обявените по 86 000 лв. за наш човек през 2008 г. Автоматично счетоводството ни удържа данъка и го внася. А приходите могат да бъдат установени много лесно - например при концерти от билетите", даде пример продуцентът.

Той показа грамоти от НАП - Хасково, в които няколко пъти поред фирмата му и самият той като физическо лице са "данъкоплатец на годината".

"Не мога да ви кажа конкретни суми сега обаче. Когато държавата се оправи с обирите, с крадците и бандитите, сигурно и това ще стане. България стана страна на преуспели и озлобени", заключи Димитров.

  • Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Ъглошлайфът на Путин - опит да повтори салфетката на Сталин и Чърчил

    Познавачи на Кремъл смятат, че Путин имал две-три важни амбиции. Сред тях те нареждат връщането на руския контрол върху Украйна, тоталната ерозия на НАТО и желанието му да превърне Русия в незаобиколим противник на Запада. Ясно е, че Русия търси реванш за загубата от студената война. Затова от години дрънка оръжия и анексията на Крим бе само част
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо