Тигърът иска да го уважават

https://www.24chasa.bg/Article/321633 www.24chasa.bg

В стара легенда се разказва как Бикът в жестока битка победил Тигъра, а после му се присмял. Оттогава Тигърът не понася представителите на този знак според китайския календар и ви препоръчваме, когато общувате с Телци (Бикове), да не ги хвалите, за да не си навлечете гнева му. (Прилагаме таблица да видите кое животно сте по килайския хороскоп - бел. ред.).

Кое е най-важното в предстоящата година на Белия “метален” тигър? Да го почитате и уважавате, да вярвате в бъдещето! Това ще му бъде особено приятно. Той винаги върви напред, презирайки консерватизма и закостенелите правила.

Годината на Тигъра е време, в което хората се подлагат на изпитание по издръжливост, но в замяна ги чакат истински достойни постижения. Ще успеят тези, които имат ярки амбиции и не се боят да изявят себе си.

Родените в годината на Тигъра са интересни хора. Те са способни на смели и дръзки постъпки, но имат избухлив и непокорен характер. Като истински герои имат малко приятели, но много врагове - защото тези около тях се плашат от бунтарския им нрав. Защото приятелите им се страхуват от техните крайности.

В семейството си са лидери. Хладнокръвно отчитат важните крачки в живота си и действат на своя глава, без да се съобразяват с мнението на околните.

Тигърът е изкусен съблазнител. Напористо ухажва обекта на своите чувства и неизменно довежда нещата до спалнята...

Не прощава чуждите грешки, не понася да дава на "заден ход" и винаги действа до достигане на крайната цел. Ако, разбира се, тя е достойна за големите му изисквания.

Най-големият недостатък на Тигъра е нетърпението, а точно то често го подвежда и го кара да прави грешки.

Плъх

Забележителна година! Тигърът ще го покровителства и ще му помага. Годината ще е особено успешна и плъхът ще е предпазен от неприятности. Всички проекти ще се движат успешно. Не е лошо представителите на този знак да предприемат дълго пътешествие. Имат време да преосмислят постигнатото и как да вървят напред. Възможно е да сменят местожителството си, но е за добро. Годината за тях е старт към велики дела. Нека да трупат солидни запаси като като материална база, така и от контакти.

Бик

Тигърът ще изпитва неговото търпение, ще го провокира, ще блика истински фонтан от емоции. От Бика зависи как ще се развият събитията - ако е консервативен, ще изгуби. Като цяло това за тях е нестабилна година, ако са неспособни да приемат предизвикателства. Ще успеят само авантюристите. Другите да чакат ограничения.

Тигър

Година на велики дела, в която той ще бъде защитен от интригите на враговете си. Изумителен успех! Ще придобие невиждана досега сила и могъщество. Хватката му ще бъде желязна, но няма да липсва и кадифената ръкавица на дипломацията. От действията им сега зависят следващите 12 години, в които ще направят много пари и ще осигурят бъдещето си. Внимание - ако Тигърът е мързелив, прекалено амбициозен или инфантилен, ще е на пълна загуба. Щастието е само за най-упоритите и работливите. Враговете му са притиснати в ъгъла...

Котка

Да посвети годината на близките си и техните проблеми, да не се захваща с големи проекти и да не дава неизпълними обещания. Да разчита основно на собствените си сили. Да има едно наум - 2010 г. е време за сериозни проблеми в семейството - те са неизбежни и по-добре е да са по нейна инициатива. Възможни са разводи. Съвет - да поканят половинката си на пътешествие, да сменят гардероба си, да намерят начин да изненадат децата си, на направят ремонт у дома. Тигърът е от едно семейство с Котките, но отношенията им не са от най-дружелюбните.

Дракон

В годината на Тигъра Драконът е длъжен не само да работи за бъдещето си, но и да търси възможност пълноценно да си почива. И двата знака са лидери, диктуват правилата на играта. Разбират се от половин дума и си симпатизират. Затова Годината на Тигъра гарантира за Дракона да е време за безумни, ярки и блестящи прояви, защото неговият приятел ще го закриля. Възползвайте се от случая, за да затвърдите положението си в обществото, да получите повишение и солиден доход от бизнеса си. Внимание - опасността е от приятелите, внимавайте на кого се доверявате. Това ще е вашата година на триумф, но трябва да съумеете да показвате острите си зъби на враговете.

Змия

Тигърът е силен, но Змията е мъдра. Затова знае кога следва да се затаи в тревата и кога да се нахвърли на врага и да го унищожи. Но като цяло през 2010 г. ще й бъде трудно. Да се готви за война, да търси влиятелни партньори, да очаква материални загуби. Да се утешава от факта, че през нейната година и на Тигъра не му е лесно. Като цяло Змията да не рискува и да не се дразни от дребните неприятности. Изобщо да се въоръжи с търпение. Защото Тиръгът й завижда на хитростта и умението й да го върти на пръста си.

Кон

Много благоприятни времена. Отлична година за ново начало, а хвърлените семена ще дадат отлична реколта в бъдещето. Очакват се ред важни промени в личния живот - сполучлива женитба и така желаното дете. Решават се проблеми с роднините. На Конете им е съдено през 2010 г. да поставят основите на дългогодишно взаимноизгодно сътрудничество. Тигърът ще ги покровителства и ще им помага, защото са трудолюбиви и порядъчни. Ще поставят остовите на бъдещия си успех.

Коза

Очаквайте бури и урагани. Лоша година! Ако не намерите подкрепа от приятели и роднини, може да изпаднете в тежка депресия. Единствената възможност е да се примирите и да си намерите хоби или много упорито да работите. Това е годината, през която ще трябва да платите за грешките си и пропуските. Всичко лошо, което сте направили, ще ви се върне като бумеранг. Резки житейски промени - възможни са раздели с любими хора, предателства от най-близките, да загубите работата. Нищо не може да се промени. Съветът е да се запасите с търпение и да не пилеете време и енергия. Всичко това е заради неразбирателството на Козата с Тигъра.

Маймуна

По-добре е да се затаи през тази година. Да се погрижи за семейството си и да изчака по-добри времена. Нека се отдаде на самоанализ и да уреди личния си живот. Едва през 2011 г. Маймуната ще направи скок и затова сега трябва да се отпусне, да си поеме дъх, да се съсредоточи и да отдели максимум внимание на семейството си. Да положи основите на бъдещето си.

Петел

Нека завърши започнатото и да не се хвърля в нови начинания. В годината на Тигъра, на който той е лесна плячка, няма да му е лесно. Ще го натискат родители, началници, колеги, съседи, органи на властта... Ако ядоса Тигъра, нищо добро не го чака. И двамата са лидери, но все пак 2010-а е година на Тигъра. С една дума, да има едно наум, че му предстои тежко време. По-добре е да довърши започнатото и да си трае. Да знае, че има по-влиятелни сили, с които не си струда да се бори. Няма да му е от полза.

Куче

Звезден час. Щастлива и успешна година. Чака ги огромен успех, признание за делата им. Резултатите от работата ще надминат и най-големите им надежди. За творците това ще е годината на сигурния пробив. И това е, защото Кучето е най-верният приятел на Тигъра. Но ще има изпитание на неговите смелост и щедрост, особено по отношение на семейството.

Глиган

Тигърът му обещава едно сигурно нещо - собствено жилище. Има възможност да срещне истинската любов, да сключи брак, да му се роди дете. Съветът е да не бъде прекалено амбициозен. Късметът сам ще му кацне на рамото му.

Как да посрещнем “свирепата” година

Няма да е лесно да се извоюва благосклонността на това свирепо, хитро и необикновено загадъчно животно особено в годината на "Металния" бял тигър.

Тигърът има слабост към кръглите форми. Затова, избирайки украшения, заложете на перлите и на гердани с топки.

Той не понася ментетата. Нека около вас да има само неща от естествени материали - злато, сребро, мед, платина, истински камъни. Не е препоръчително да се съчетават два вида метали.

Сложете на масата изискани блюда от японската или китайската кухня. Тигърът обожава хубавото похапване и за да получите неговата подкрепа, е желателно да го подмамите с храни, които ухаят изкусително. Хитът на масата са плодове в карамел, горещо вино с подправки, твърд алкохол. Тигърът няма да пропусне да отбележи, че сте му предложили месо и морски дарове, но задължително топли и в равни пропорции. Ако ще посрещате новата година вкъщи, пригответе всичко сами. Тигърът обожава тостовете и не трябва да таите емоциите си, когато ги изричате. Той ще ви помогне да постигнете желаното, ако не скривате страстите си.

Заложете в облеклото на черно-бялото, на сребристите и златистите цветове. За аксесоарите заложете на виолетовото, тъмносиньото и небесносиньото. Към едноцветните дрехи сложете за акцент раирани аксесоари. (24часа)

КИТАЙСКИ ЗОДИАК

(към годината се прибавя или изважда 12)

Маймуна: 1956, 1968, 1980 1992, 2004

Плъх: 1948, 1960, 1972, 1984, 1996, 2008

Бик: 1961, 1973, 1985, 1997, 2009

Тигър: 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010

Котка: 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011,

Дракон: 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012

Змия :1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013

Кон:1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014

Коза:1955, 1967, 1979, 1991, 2003, 2015

Петел: 1957, 1969, 1981, 1993, 2005

Куче: 1958, 1970, 1982, 1994, 2006

Глиган: 1959, 1971, 1983, 1995, 2007

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Снимка: REUTERS/Kai

Богатство за близо 50 млн. лева оставя застреляният хазартен бос Коста Николов-Миджурина, показа проверка на "България Днес". След близо три десетилетия в бизнеса Миджурина успява да придобие десетки магазини, апартаменти, вили, фабрика с огромни складове и десетки камиони и автобуси. Отделно от тях приживе Николов върти и луксозния хотел "Цезар

Бившата половинка на аржентинския нападател Пауло Дибала - Антонела Кавалери, проговори за края на връзката им. Моделката направи това в навечерието на първия мач на "гаучосите" от световното първенство срещу Исландия (1:1). 24-годишният нападател е един от най-конвентируемите футболисти в последните две години.