Държавата ще си иска хотел на братя Велчеви

https://www.24chasa.bg/Article/322882 www.24chasa.bg

Държавата може да започне дела, за да вземе хотел "Хелиос" в Златни пъсяци, предупреди вчера областният управител на Варна Данчо Симеонов. Според него братята Милен и Георги Велчеви построили имота върху бивши общежития и около 6,7 декара от хотела били държавни.

Сагата с комплекс "Хелиос" започва лятото на 2002 г. Тогава "Краун хотелс", в която участие има братът на бившия финансов министър Милен ВелчевГеорги, получава право на строеж върху терена на бившите общежития "Ехо" и "Мургаш" на Колежа по туризъм към икономическия университет във Варна. Срещу това "Краун" трябвало да построи сграда за университета. 7 г. след сключване на договора такава няма.

В края на 2002 г. пък правителството на Симеон Сакскобургготски променя статута на земята и от публична държавна тя става частна държавна собственост. Тогавашният министър на образованието Владимир Атанасов сключва договор с "Хелиос хотелс". Според него дружеството се освобождава от задължението да строи сграда на колежа.

ДАНЧО СИМЕОНОВ
ДАНЧО СИМЕОНОВ

От компанията преди време заявиха, че министерството и вузът не представили всички документи за започване на строежа.

Комплекс "Хелиос спа" работи от 2004 г. и има общо 1100 легла в 2 сгради. Той се менажира от "Краун хотел мениджмънт", в чието управление първоначално участва Георги Велчев, а после и баща му Емил Велчев.

“Аз нямам нищо общо. Окуражавам държавата да си търси интересите по начин, който прецени, че е законен и целесъобразен. Аз ще си търся по съдебен път правата срещу всеки, които си позволи да уронва репутацията ми”, каза Милен Велчев. (24часа)

  • Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    Ужасните дежавюта продължават със заплахата от ядрено унищожение

    След като три години живяхме в дежавю на Черната чума, сега ни се връщат още два мрачни периода от най-новата история на човечеството. Карибската криза и аварията в Чернобил. Украйна праща войски в заразените райони около Припят, за да защитава саркофага на атомната електроцентрала от евентуален саботаж и нахлуване от страна на Русия
  • Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Коментар на седмицата №3: Бунтът на невежите

    Публикуваме отново най-четените през седмицата анализи, коментари и мнения. Това лично мнение на проф. Огнян Герджиков е № 3 и е четено от 54 148 души. Колкото хората са по-невежи в дадена област, толкова са по-категорични СВЕТЪТ вече не е същият. Той е завладян от пандемия, която тотално наруши неговия ритъм

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо