Втори сезон на “Емигранти” по Нова тв

https://www.24chasa.bg/Article/349841 www.24chasa.bg
Българинът Продан Христов разказва пред камерата на Карбовски за лекарството си срещу рак. СНИМКА: НОВА ТВ

Започва нов сезон на поредицата на Мартин Карбовски с нестандартни разкази за живота на българите в чужбина.

Екипът на предаването “Емигранти” отива в Гърция в т.нар. графии - местата, откъдето хилядите българи в южната ни съседка пращат колети и пари по микробуси. Повечето от сънародниците ни там са жени, които работят като чистачки и домашни помощнички. Те разказват какво е отношението на работодателите им към тях и как им се отразява икономическата криза. Отговорите на тези въпроси Карбовски търси и от българи, работещи в Германия, Франция и Австрия.

Предаването представя и една необичайна емигрантска история на българина Продан Христов, открил цяр срещу рака. Прилагайки знанията си за билките, той стига до активна съставка от див божур и овча опашка, която влияе върху раковите клетки. В началото Христов предлага лекарството в Германия, после и в Австрия. “Шест години те правеха опити да го откраднат”, казва той пред Карбовски. В момента произвежда сам лекарството в лаборатория във Виена, но е помогнал и на хора в България. Иска да го регистрира, но редица спънки застават по пътя му.

Вторият сезон на „Емигранти" тръгва на 25 януари и ще се излъчва всеки понеделник от 21 ч. “Отечествен фронт” ще върви в обичайния си ден - събота, от 18 ч. (24часа)