Ще се радвам освен баща на нацията да стана дядо

https://www.24chasa.bg/Article/352496 www.24chasa.bg
Първанов със семейството си на откриването на президентската кампания за втория му мандат. СНИМКИ: “24 ЧАСА”

В миналия брой на “24 часа” президентът коментира актуалните политически теми. Първанов отговори и на няколко лични въпроса, които публикуваме днес.

- Г-н президент, какво е за вас ловът?

- Това, което е за 120 000 ловци.

Георги Първанов и съпругата му Зорка са запазили нежните си чувства през годините. През 2009-а празнуваха перлена сватба.
Георги Първанов и съпругата му Зорка са запазили нежните си чувства през годините. През 2009-а празнуваха перлена сватба.

- Вашето ловуване обаче е обект на по-особен интерес.

Първанов и Зорка на поход в планината.
Първанов и Зорка на поход в планината.

- Атаките идват от партията на г-н Иван Костов. А именно при неговото управление бяха нанесени най-големите вреди на горските и дивечовъдните стопанства. Тогава бяха подарени десетки имоти на случайни или може би не случайни хора. Вероятно атаката е именно защото не могат да ме хванат натясно с грешки в политиката.

Големият син на президента - Владимир, изгледа преди месеци участието на баща си в “Шоуто на Слави” в компанията на своята приятелка.
Големият син на президента - Владимир, изгледа преди месеци участието на баща си в “Шоуто на Слави” в компанията на своята приятелка.

- Вие сте от политиците, чиито лицен живот е най-много атакуван, без самият да сте давали повод. Как се чувства семейството ви?

Държавният глава е страстен ловец. Позира с един от трофеите си.
Държавният глава е страстен ловец. Позира с един от трофеите си.

- Свикват. Така е, защото опонентите ми бягат от дебата за политиката и търсят каналите на жълтия печат, като се тиражират всевъзможни измислици. Видяха, че не могат да уязвят мен, и подхванаха съпругата ми, децата ми, майка ми, родителите на жена ми. Някакво безумие е това!

- Не сте ли искали да съдите тези, които разпространяват пикантни истории?

- Хрумвало ми е и съм натрупал папки с публикации от отделни издания, някои от които посвещават по 3-4 материала на брой за мен. Сигурно в нормална обстановка бих получил възмездие в съда, но на този етап това би направило реклама на тези издания.

- Но българите вярват на слухове. Вие какви съвети давате на семейството си - да не четат вестници?

- Напротив - четем. Понякога дори много се забавляваме, защото някои от публикациите надминават и най-смелите ни представи за жълта журналистика.

- Вече и синовете ви започнаха да се появяват в пресата в компанията на красиви млади дами.

- Не е проблем да ги снимат, те са поели този кръст. Проблемът са лъжите по техен адрес.

- До края на този мандат ще станете ли дядо? Следите ли личния живот на синовете си, познавате ли момичетата им?

- Да. Моите синове имат много хубави и умни приятелки. Аз се радвам на техните отношения и ще се радвам скоро да бъда не само баща на нацията, но и дядо.

- Финансово самостоятелни ли са децата ви?

- Големият ми син работи от 8 г. като софтуерен специалист, има си добри доходи. Коментираше се, че са си купили 60 кв. м офис с кредит, който не е малък и ще трябва да го изплащаме дълго.

- Вие ли ще го изплащате?

- И ние ще помагаме. За съжаление фирмата им все още няма дейност, но не е фалирала, както писаха. Малкият ми син си взема изпитите, а големият работи по много интересни проекти.

- Лесно ли влязоха в президентското семейство двете момичета?

- Аз се радвам, че те са много естествени. Трябваше им малко време да се адаптират, но при нас обстановката е много нормална. Едно от нещата, които смятам за достойнство на тези 8 г., е фактът, че аз и семейството ми не се променихме.

Това може да го потвърди всеки, който ни познава. Ние имаме своите добри приятелства, които запазихме през годините. Контактите ни наистина са по-редки, но се надявам, че на изхода от мандата ще имам и старите, а също и повече, и по-добри приятели.

- Знаете ли къде ще живеете, след като си тръгнете от резиденция “Бояна”?

- В кръга на шегата се надявам да не се върна отново като заврян зет при тъщата. Във всеки случай няма да потъна в разкош, когато излизам от президентството.

  • Рекордите - мрачни, емоциите - хубави

    Рекордите - мрачни, емоциите - хубави

    Десетдневката от мрачни рекорди се увенча тази неделя със 180 нови случая на заразени с коронавирус, а епидемията вече се разпространява дифузно. Тоест не може да ѝ се хване краят, защото отдавна е излязла през вратите на цеховете, минала е отвъд оградите на ромските гета и през бариерите на селата с гастарбайтери