Брак с чужденец

https://www.24chasa.bg/Article/361155 www.24chasa.bg
Актрисата Елена Петрова е омъжена за гръцкия бизнесмен Аристотелис Фотилас. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

За съблазняването и съвместния живот с чужденец са необходими талант и умения. Тук трябва да се съобразявате с националния манталитет, характер, навици. Как се държат господата чужденци към половинките си и как да се държат дамите с представителите на други цивилизации? Всеки случай е индивидуален, но известни българки разказват как да прелъстите мъжа до вас, как да го опитомите, как да го подчините и как да направите семейството си здраво и стабилно.

Нали знаете?! Откъдето е жената, оттам е и родата.

Актрисата Елена Петрова и гръка Аристотелис Фотилас

Актрисата Диана Любенова вече седем години е гадже на американския продуцент Лес Уелдън. Според него в България е спокойно и няма престъпност.
СНИМКА: БУЛФОТО
Актрисата Диана Любенова вече седем години е гадже на американския продуцент Лес Уелдън. Според него в България е спокойно и няма престъпност. СНИМКА: БУЛФОТО

Тя е една от първите, които се осмелиха да кажат “да” на чужденец. Актрисата е омъжена за гръцкия бизнесмен Аристотелис Фотилас, шефа на “Германос” за България. Двамата имат 5-годишни близнаци - Александър и Изабела. Малките се опитвали да говорят и български, и гръцки.

Тв водещата Нана и англичанина Джонатън си казаха “да” преди две години в София. Според него единственото
лошо нещо в България са шофирането и яйцата по панагюрски.
СНИМКА:  ЛИЧЕН АРХИВ
Тв водещата Нана и англичанина Джонатън си казаха “да” преди две години в София. Според него единственото лошо нещо в България са шофирането и яйцата по панагюрски. СНИМКА: ЛИЧЕН АРХИВ

Хубавата брюнетка казва, че подходила много емоционално и внимателно към половинката си. При нас нямаше любов от пръв поглед. Още в началото си личеше, че това не е случаен флирт или краткотрайна връзка. Двамата са се запознали в момент, в който са знаели добре какво искат и какво търсят. Аристотелис знае български песни и дори да рецитира стихове на големите ни поети. Той вече е половин българин, казва за него съпругата му. Стига сте повтаряли, че българите са такива или онакива. Лоши хора има навсякъде, въпросът е до човека, а не до нацията, често повтарял Аристотелис. И много се ядосвал, когато гърци или други чужденци говорят против българите. Защитавал България и им казвал, че като са дошли тук да си изкарват парите и да си живеят много по-добре, отколкото в родината си, няма какво да говорят против българите, ами направо да си тръгват.

Певицата Мариана Попова и италианския сомелиер Ханес вече имат дъщеричка - Мария - Магдалена. 
СНИМКА: АРХИВ
Певицата Мариана Попова и италианския сомелиер Ханес вече имат дъщеричка - Мария - Магдалена. СНИМКА: АРХИВ

Тв водещата Нана и англичанина Джонатън

Певицата Теди Кацарова се разведе след 7- годишния си брак с финландеца Макс.
СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА
Певицата Теди Кацарова се разведе след 7- годишния си брак с финландеца Макс. СНИМКА: ДЕСИСЛАВА КУЛЕЛИЕВА

Единственото лошо нещо в България са начинът на шофиране и яйцата по панагюрски. Това твърди англичанинът Джонатън, който преди 2 години се жени за водещата Нана, позната от предаването “Станция НОВА” по Нова тв. Ако човек може да шофира в България, може и навсякъде по света. А яйцата по панагюрски са истински кошмар, допълва Джон. Двамата се запознали на барбекю по случай Деня на независимостта в резиденция “Лозенец”. В началото водещата нямала толкова добър английски. Много се изморявах, когато се срещахме, след час и половина само кимах с глава, а мозъкът ми блокираше, описва любовните си срещи Нана. Две години след това той й предлага брак. Тя обаче му казва, че ще си помисли. Тогава Джон си приготвя реч на български и както си му е редът отива при родителите й, за да поиска ръката на избраницата си. Но там също чува “Ще си помисля”. В един момент се притесних за него и приех. Не на шега двамата сключили брак на 1 април 2007 година. След като започнали да живеят заедно, истински шок за англичанина бил, че жена му се чува всеки ден с майка си. И как винаги започват разговора дружелюбно, а го завършват със скандали. В Англия било нормално да отидеш на гости при родителите си един-два пъти годишно. Но на него много му допадало, че българите са толкова семейно ориентирани. Разбира се, изпитвал големи затруднения с езика. В заведенията си поръчвал бира “Газорка”, а по време на новогодишните празници поздравявал с “Весела Коледа и честит рожден ден!”. Джейсън е синът им, който вече е на 5 месеца. Разбрали се Нана да му говори на български, а той на английски. Но имали и куче. Затова преди няколко дни първата думичка на детето била “бау-бау”.

Андрей се ожени за сръбската тв водеща Даниела миналата година в Белград. През първите три месеца от връзката им си говорели на английски език. 
СНИМКА: БУЛФОТО
Андрей се ожени за сръбската тв водеща Даниела миналата година в Белград. През първите три месеца от връзката им си говорели на английски език. СНИМКА: БУЛФОТО

Актрисата Диана Любенова и американеца Лес Уелдън

Гаджето на  рокаджията  Наско от БТР е сръбкинята Ивана Албрехт. Но тя  чакала българско поданство, тъй като имала доказани български корени по майчина линия. 
СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА
Гаджето на рокаджията Наско от БТР е сръбкинята Ивана Албрехт. Но тя чакала българско поданство, тъй като имала доказани български корени по майчина линия. СНИМКА: ГЕРГАНА ВУТОВА

Тук е спокойно и няма престъпност. Може да се разхождаш в парка, без да се страхуваш, че някой може да ти направи нещо. А убийствата са само между мафиотските групировки и те не заплашват живота на хората. Така прехвалено описвал България американският продуцент Лес Уелдън пред роднините и приятелите си. От седем години той има връзка с актрисата Диана Любенова. Запознал ги българският актьор Башар Рахал, който живее в Америка. За първата им среща тя закъсняла, защото била на годишнина от завършването си във ВИТИЗ. Но въпреки връзката зад океана 6 седмици бил най-дългият период, в който двамата не са се виждали. От 4 години Лес вече живее в Бълагрия и се гордее с временната си лична карта. Когато се срещнах за първи път с родителите му, така си говорихме, че все едно се познаваме от много време, хвали се чаровната актриса. Нейната майка спечелила американеца с български гозби, а баща й с домашната ракия. Лес много бил впечатлен и от обичая с мартениците. Затова всяка година изпращал на семейството си в Америка. Единственото нещо, което го смущавало тук, е коледната украса. Не разбирал защо тук малко хора държат на нея, а в Америка дори имало конкуренция между съседите - на кого домът ще е по-хубав. Иначе продуцентът разбирал вече 90% от българския език, но се притеснявал да го говори.

Много е сладък, когато сменя ударенията, твърди Диана. Казвал “ягъуди”, “ябъълки”, “бънички” и “пиишку месо”.

Подобни проблеми имал и италианецът Ханес на певицата Мариана Попова

Само че той сядал пред телевизора задължително с речник. Заглеждали се по “Господари на ефира” и “Пълна лудница”. Опитвал се да говори български за разлика от Мариана, която не знае родния му език.

Ханес е на 35 години, родом от Южен Тирол. Двамата се срещат преди година в български хотел, където Мариана почива, а Ханес работи. Тогава чужденецът хал хабер си нямал, че симпатичната брюнетка е звезда у нас. Вече си имат дъщеричка - Мария- Магдалена, която се роди в края на миналата година.

По професия Ханес е сомелиер, наследил е интереса към дегустирането на вино от своите дядовци.

Професионалистът цени българското вино, но смята, че родните производители го развалят с прекалено много изкуствени добавки, опитвайки се да му придадат уж по-качествен аромат.

Мариана се сеща как наскоро отишли в столичен ресторант и погледнали менюто, където се предлагало вино на цена 86 лева. Ханес се възмутил и обяснил пред компанията, че изкупната цена по света на това вино била 4 евро. Сомелиерът обичал да повтаря, че хубавото вино не е задължително да е скъпото.

Културният шок във връзката им бил за Мариана. За разлика от повечето мъже в България, нейният Ханес бил много активен в домакинството. Той най-редовно приготвял вечерята. Обожавал да сервира типичните италиански блюда като паста и пица.

След всички захаросани любовни исории обаче през последните няколко седмици една от най-коментираните клюки е разводът на

певицата Теди Кацарова с финландеца Макс

Двамата се запознали през 2000 година, когато певицата заминава с балета си на участие в Скандинавия. Година след това си казват “да”. Родителите й не били против, но не били и страшно въодушевени. Заминах за Финландия точно когато бях издала първия си изключително успешен албум, като загърбих кариерата си и всичко, което бях постигнала с толкова труд.

Според майка й, Силвия Кацарова, основният проблем бил нежеланието на Макс да живее в България. Той казваше, че тук е мръсно и пълно с хора, практикуващи професия мутра, спомя си Теди. Аз пък му отговарях, че във Финландия е пълно с пияници и студени хора.

Въпреки това певицата остава с добри чувства към Макс след раздялата им по взаимно съгласие. Езиковата бариера преодолели, след като говорили на странна смесица от английски и шведски, с малко български и финландски.

Макс обичал да казва на всички таксиметрови шофьори “Айде, чичко хубабу”. А в началото, като слушал съпругата си как си говори с приятелки по телефона “Хубаво. Хубаво.”, все си мислел, че си говорят за дъвките “Хуба-Буба”. И обикновено в ресторантите поръчвал “тре кафета зуз сметанки”, нищо че били само двамата. Това бил научил и това си повтарял.

СИЛВИЯ ЖЕКОВА

Андрей и Наско си взеха жени от съседна Сърбия

Културният шок за Андрей бил, когато разбрал от съпругата си - сръбкинята Даниела Янков, че в съседна Сърбия на Бъдни вечер семействата обикалят с изсъхнали есенни листа около трапезата и произнасят “пиу-пиу” като пилета. Двамата се запознали преди 3 години в сръбската телевизия “Фокс”. Тогава Иван и Андрей се спират на нея за водещ на предаването “Рекламна пауза”, което компанията им “Междинна станция” продуцира. Още тогава блондинката го впечатлила с формата на очите си. Когато й говорех на български, а тя на сръбски, си разбирахме 60% от думите. Но тъй като останалите 40% са фатални, в първите три месеца от връзката ни си говорихме на английски език, казва Андрей. Първоначално се опитвал да убеди Даниела за грешките на правителствата им например по време на Балканската война. Тогава най-много спорили на тема Македония. Сърбите са израснали с илюзията, че те са измислили македонската нация. Опитвах се да й обясня, че такова животно няма. Но нормално, те така са възпитавани. И на мен да ми повторят 120 пъти, че съм висок и красив, и аз ще повярвам, шегува се Андрей. Затова често нарича съпругата си на галено Сръбчо.

Пак със сръбска жилка е и гаджето на рокаджията Наско от БТР - 25 годишната Ивана Албрехт. Фамилията й е немска, защото дядо й по бащина линия бил германец. Ивана дори чака и българско поданство, защото има и доказани български корени по майчина линия. Двамата се запознали по време на репетиции на рок операта на Кирил Божков, китариста от БТР. Наско бил разказвач, а Ивана пеела в хора, тъй като по това време следвала оперно пеене в консерваторията в София. Още щом я зърнал, рокаджията се впечатлил от визията й. Но точно тогава разбрал, че сръбският и българският език нямат нищо общо. До това заключение стигнал, след като чул от любимата си “Айде да правим свирка!”. Всъщност така го привикала да отидат заедно на поредната репетиция. Двамата са заедно вече 6 години. Но за да станат гаджета, на Наско му отнело 3 месеца, в които всеки ден й изпращал по 20 есемеса. Като разбрах, че е рокаджия, малко се стреснах, защото бях и в чужда държава, бях само на 19 години, а и реших, че сигурно е някой дивак рокаджия, спомня си Ивана. Със сигурност това си го е помислила, когато съвсем любезно Наско й предложил да я закара с колата си до тях. Тя се възмутила. Причината? Глаголът “карам” на сръбски означавал “да правим секс”.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Варненец бръмчи с камион из Европа, докато спецсъдът го търси под дърво и камък за афера с пране на над 2 милиона лева! Магистратите се свързват с Георги Георгиев, за да го призоват за делото, но получават отговор: "Имам ангажимент и не мога да се явя, работя като шофьор и пътувам". Това става ясно от определение

Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос посрещна скромно 34-ия си рожден ден вчера. Заради пандемията от коронавирус той празнува у дома в компанията на семейството си. Съпругата му Пилар Рубио и трите им момчета го изненадаха с украса и торта. Имаше и няколко подаръка за защитника, изпратени от приятели

Специално мобилно приложение с информация за за COVID-19 пусна Световната здравна организация. То ще се казва WHO MyHealth и е планирано да бъде пуснато за операционните системи Android и iOS още днес. В приложението може да се намери информация как са се предпазим от коронавируса, както и съвети при пътуване