Бременна, а иска секс? Дайте, здравословно е!

https://www.24chasa.bg/Article/36867 Бременна, а иска секс? Дайте, здравословно е! Бременна, а иска секс? Дайте, здравословно е! www.24chasa.bg
В приказния свят на метаморфозите

Мога ли да правя секс като бъдеща майка? Вредно ли е за бебето? Откакто съм бременна, нямам настроение за секс. Това нормално ли е? Дали желанието у партньора ми ще се промени? Мога да му извъртя една свирка, но пък колко сигурен е и оралният секс? Кои са най-удобните и приятни пози? Въпросите на бременната жена чет нямат, а двубоят между отговорността да ставаш майка и нагонът набира скорост.

Естествено, в първите три месеца от бременността е тишина след бурята. Много жени са стъписани, защото за тях всичко е ново и различно. На това отгоре идват и проблемите с прилошаването и повръщането. Затова в началото повечето жени изключват мисълта за секс. Чувството, че може нещо да си навредиш, е познато. От друга страна пък започва по-добро кръвонасищане на органите в малкия таз, затова жените стигат по-лесно до оргазъм.

Когато преминат първаночалните проблеми, двойките наистина изживяват един много нежен и интензивен период на удоволствие. Лекарите твърдят, че редовният секс в ранната бременност не повишава риска от спонтанен аборт. Само ако има кървене, се препоръчва временно да се откажете от секса.

Практиката е показала, че сексът по време на бременност въобще не трябва да е проблем. Даже напротив, можете да правите всичко, което доставя кеф и на двамата.

Дори и малко по-дълбоките тласъци не вредят на бебето. За него това е същото както когато майката прави гимнастика за бременни или изкачва стъпала.

Е, не е лошо да внимавате малко повече, особено ако вече сте имали спонтанни аборти или някакви болки. Само около 8% от двойките получават забрана за секс по лекарско предписание. Затова въпросът мога ли да правя секс като бъдеща майка е по-често риторичен. При нормално протичаща и без усложнения бременност можете спокойно да правите секс.

Бебето в никакъв случай не може да бъде наранено, дори и когато партньорът ви е отгоре. Ако понякога след оргазъм плодът започне да рита по-интензивно, това изобщо не означава, че бебето разбира какво се случва или усеща болка. Това просто е реакция от повишеното ви кръвно налягане и ускореното тупкане на вашето сърце.

Сексът както преди ли ще бъде? При някои жени той дори става по-хубав, при други - не толкова приятен. От повишеното кръвоснабдяване гениталите набъбват и това повишава тяхната чувствителност. Повечето жени изживяват секса значително по-интензивно от преди. За това заслуга имат и хормоните, които достигат екстремни стойности. Рядко, но все пак има и случаи на бързопреходни спазми в долната част на корема преди или след секс, които са различни от контракциите.

При други пък желанието за секс намалява при бременността. Голямото пренастройване на организма влияе върху сексуалния живот. Някои са толкова изтощени, че само мисълта за секс ги отвращава. Особено в първите три месеца.

През второто тримесечие на бременността либидото достига своя апогей. През последните три месеца желанието ще започва да намалява, коремът е по-голям, всичко става вече по-тежко, жената дори несправедливо се възприема като не достатъчно привлекателна.

Повечето мъже смятат, че бременните им жени са атрактивни и еротични. Но страх или грижата за здравето на майката и бебето, дори мисли за трудностите на родителството могат да го възпрат да прави секс.

Оралният секс не пречи на бебето.

и много двойки го приемат като добра алтернатива, особено когато са налице някакви рискове при други пози.

Кои са най-удачните пози? Жената е легнала настрани. Класическата мисионерска поза отгоре-отдолу носи гимнастическо напрежение с нарастването на корема. Затова в странично положение тежестта на партньора не притиска матката.

Коремът не е пречка, ако легнете напряко на ръба на леглото със сгънати крака, а гърбът ви е на матрака. Партньорът може да клекне или да застане пред вас. Или пък жената да легне на ръба на леглото, краката й да допират пода.

Много използвана е и т.нар. поза лъжица, при която и двамата са легнали настрани. По този начин пенисът прониква по-плитко. Защото с напредването на бременността по-дълбоките тласъци създават неприятно чувство у жената. Но пък мъжът може да застане под различен ъгъл зад жената и всеки път да е различно. Вариант на тази поза е и ако сте лице в лице, но и двамата пак сте обърнати настрани. Тук обаче движенията на мъжа са малко по-затруднени. Е, все пак въпрос на избор.

Сред най-разпространените пози е на ездачка, когато жената е отгоре. Тя е много удобна, тъй като не се натоварва долната част на корема и бременната сама контролира дълбочината и силата на проникване. Ако обаче язденето е изморително и жената не може да пази равновесие, опитайте и седяща позиция. При нея матката също не се натоварва. Или просто седнете в скута на мъжа ви, докато той е на стола.

За удобство при кучешката поза (тя е коленичила и обърната с гръб към мъжа, а той прониква отзад) непременно положете възглавничка под жената, за да пази корема, ако случайно колената я заболят или се подхлъзне.

Особена близост между двамата създава поза "лотос" - и двамата партньори са седнали с разтворени крака и свити колене, мъжът е отдолу, а жената с намества в скута му, прегръща го и регулира силата на движенията.

При поза "жерав" непременно използвайте възглавница под главата и раменете, за да не прилошее на бременната. Жерав се наподобява, когато жената лежи с леко свити крака по гръб, а мъжът е обърнат странично и пенисът му прониква между бедрата й.

Имайте търпение, защото с бебе на борда в леглото всичко е по-различно.

Но с малко повече опити сами ще намерите сигурната техника, която доставя удоволстие и на двамата.

Когато двойките имат проблеми със секса по време на бременност, обикновено става въпрос не за физически, а за психически трудности. Особено жените, които очакват бебе за първи път, са толкова заети със себе си и промените в тялото им, че сексът изобщо не ми е в главата. За мъжа бременността също не е лек и прост период. Освен че трябва да свикнат с мисълта, че минават на втори план, те виждат как постепенно се променя и тялото на обичаната жена. Да добавим и огромната отговорност пред двамата за отглеждането на бъдещото дете. Всички тези терзания понякога отказват задълго двойките от секса. А точно той е много важен, за да се чувства бъдещата майка в отлично настроение, да бъде спокойна и желана. Анкета на немското списание "Родители" показва, че всяка трета жена има по-силно желание и удоволствие от секса през бременността.

Трябва обаче и двамата да избягват натиск върху матката и пълна тежест върху корема. Експерти съветват след четвъртия месец жената да не лежи на гръб по време на секс, а когато позата е странична, жената по-често да е обърната наляво, а по-кратко да е надясно.

Между 4-я и 6-я месец бременната просто разцъфва. Формите на тялото стават по-женствени, хормоните достигат най-високото ниво, полови органи са по-добре кръвоснабдени, променят цвета и формата си. Особено чувствителни и възбудими стават клиторът и зърната на гърдите. С две думи: жената просто крещи за любов. Насладете й се.

Датски акушерки са установили, че жени, които са правили по-често секс по време на бременност, раждат после по-лесно.

А сексът след бременност вече е друга тема.

СЪВЕТИ

1.Сексът е най-доброто лекарство за бременната. Той е възможен от момента на зачеването чак до пукването на околоплодния мехур, ако всичко е наред през деветте месеца. Разрешено е всичко, което е приятно на бъдещата майка.

2.Оргазмите наистина са здравословни, защото при тях, както и при самото раждане, се отделя хормонът на щастието окситоцин. Той се използва при лечението на депресии.

3.Произвежданите при секс ендорфини влияят добре на бебето. То е добре защитено в корема на майката. Леките контракции при оргазъм не носят болка. Бебето не разбира какво се случва, докато татко е вътре. За него тласъците са все едно майката изкачва стълби.

4. Много двойки откриват през този период взаимната сексуалност по нов и привлекателен начин. Колко радост може да донесе оралната стимулация и за мъжа, и за жената. Женските гърди са еротичен терен. Масаж на пениса между гърдите ви се харесва и на двамата.

5. Хигиената е особено наложително по време на бременност. Преди секс мъжът винаги трябва да е измил добре главичката на пениса. Жените да използват щадящи сапуни и лосиони при интимната грижа.

6. Ако терминът е пресрочен и бебето се преносва, лекари съветват да се прави секс, за да се подпомогне женското тяло за раждане.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Над 170 000 кръвопреливания се правят у нас всяка година

Дарената кръв се изследва за малария само при необходимост "В България се правят над 170 000 кръвопреливания годишно. Кръвта се изследва задължително за хепатит, СПИН и сифилис". Това каза зам.

Шестте световни градове, които предлагат най-добрата улична храна

Най-добрият начин да се потопим в атмосферата на даден град е чрез неговите кулинарни предложения, които можем да срещнем по улиците на града, пишат от Business Insider.

Катедрата по педиатрия в Пловдив чества 70 г. с празник на дарителите

Празник на дарителите и тържествено отбелязване на 70-годишнината от основаването на Катедра по педиатрия и медицинска генетика в Медицинския университет - Пловдив,

Замърсеният въздух убива чрез рак, сърдечни болести и инсулт

Замърсяването на въздуха е един от основните причинители на смърт днес. То е отговорно за 6,4 млн. смъртни случая в света за 2015 г. През същата година пушенето е убило 7 млн. души, а СПИН - 1,2 млн.

Здравното министерство готви обществена поръчка за електронен раков регистър

В здравното министерство се подготвя обявяването на обществена поръчка за електронен раков регистър, съобщи зам. здравният министър в оставка д-р Бойко Пенков пред 24zdrave.bg.

Здравната каса дава по 5 минути безплатни консултации по телефона

Личният лекар не може да откаже профилактичен преглед - по един за годината Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) дава консултации на безплатния си телефон 0800-14-800,

Бъчварова потвърди: България ще получи 160 млн. евро от Фонд „Вътрешна сигурност“

Не мога да оставя тази поредица от нелепи лъжи, които се сипят и които показват една изключителна некомпетентност в детайлите на държавното управление.

Разширяването на Околовръстния път на София трябва да е готово до 2020 г.

Разширяването и реконструкцията на столичното околовръстно шосе и свързването му с магистралите “Люлин” и “Тракия” трябва да бъде осъществено до 2020 г. Това коментира инж.

Изправят на съд мъж и жена, укрили близо 450 000 лв. ДДС

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж и жена за данъчно престъпление. Обвинението срещу двамата е за това, че в качеството на търговски пълномощници на „СТИВ“

Видео игри в офиса? Защо не

Опасни или вредни са компютърните игри? По този въпрос мненията са коренно противоположни. Някои смятат, че човек, който прекарва голяма част от времето си с джойстик в ръка,

Изтегли от тук безплатно специално приложение за Бургас

Изтегли от тук безплатно приложението за

Прогноза: Брутният вътрешен продукт на България ще нарасне с 3,2% през 2016-а

Брутният вътрешен продукт на България се очаква да нарасне през 2016 година с 3,2% вместо с досега прогнозираните 2,6 на сто главно поради по-солидно вътрешно търсене и повишение на приносът за