Баща и дядо заравят девойка жива, дружала с момчета

https://www.24chasa.bg/Article/369048 www.24chasa.bg
Гробът, в който Медине била заровена жива. Снимка: Ройтерс

16-годишна туркиня е била заровена жива под курника в двора на семейната й къща в югоизточна Турция, съобщи британският вестник „Дейли Телеграф". Момичето погребали бащата и дядото, които не одобрявали приятелските й взаимоотношения с момчета.

Двамата заподозрени вече са задържани и ще бъдат изправени пред съда по обвинение в убийство. Първоначално майката на девойката също е била арестувана, но впоследствие е освободена.

Полицията тръгна по следите на убийството след сигнал на информатор, че 16-годишната Медине Меми е в неизвестност от 40 дни.

Бащата на Медине, която има още осем братя и сестри, не веднъж изразявал пред семейството си недоволство от това, че дъщеря му има приятели момчета. Дядото пък често я биел заради това.

Медицинските експертизи след изравянето на трупа разкрили наличието на големи количества пръст в стомаха и белите дробове на Медине.

„Намерихме я с вързани ръце. По тялото й нямаше следи от побой, в кръвта й не бяха открити отрови и опиати. Това означава, че Медине е била жива и в пълно съзнание, докато са я заравяли", разкри говорител на турските власти пред в. „Таймс".

След изравянето на тялото миналия декември майката на девойката разказала, че Медине три пъти потърсила закрила в местното полицейско управление, но и трите пъти била изпратена обратно вкъщи.

Въпреки че убийствата на честта не са рядкост в Турция, жестокостта в убийството на Медине шокира цялата нация.

Според официалната статистика всяка година в Турция се извършват около 200 убийства на честта. Те представляват половината убийства, извършвани годишно в страната.