ЕРП-тата подават заявления за вземанията от НЕК до 31 март

https://www.24chasa.bg/novini/article/3754184 www.24chasa.bg

Електроразпределителните дружества трябва да подадат заявление до енергийния регулатор до края на този месец. В него те трябва да посочат какви вземания за зелена енергия не са получили от Националната електрическа компания.

Това се разбра от думите на председателя на енергийния регулатор Боян Боев. Данните от заявлението ще бъдат включени в анализа, който енергийният регулатор прави за следващия ценови период от 1 юли.

"Държавната комисия за енергийно и водно регулиране следва да вземе решение, с което да определи по какъв начин ще се възстанови този разход на електроснабдителните дружества и размерът му, а не те да пишат на НЕК да им възстанови", каза Боев.

По думите му до края на март те трябва да представят своите заявления, след което ДКЕВР до до края на юни следва да вземе решение за цената са следващия регулаторен период, в който трябва да бъдат включени и по какъв начин да бъдат включени всички разходи по веригата.

В сряда Държавната комисия за енергийно и водно регулиране започна процедура по отнемане на лицензиите на трите електроснабдителни дружества, защото имат неразплатени суми към НЕК, а в същото време си "прихващат" пари, дължими на компанията. Според Боев дружествата е трябвало да подадат жалба до комисията и така да си търсят вземанията, а не самостоятелно да правят прихващания, което е незаконосъобразно.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата