Елтън Джон: Исус Христос е гей

https://www.24chasa.bg/Article/386691 www.24chasa.bg
Елтън Джон (вляво) и съпругът му Дейвид Фърниш след брачната им церемония през декември 2005 г. СНИМКИ: РОЙТЕРС

Исус Христос е бил гей. Това обяви поп звездата Елтън Джон, съобщи британският в. “Сън”.

Певецът, който ще изнесе концерт в България на 13 юни, е известен отдавна с любовта си към мъжете и дори е официално омъжен.

Скандалното изявление за Божия син било направено в интервю за списание “Парейд”. То със сигурност ще разгневи голяма част от вярващите американци, коментира в. “Сън”.

62-годишният поп ветеран казва пред списанието: “Мисля, че Исус е бил съчувстващ, суперинтелигентен гей, който е разбирал човешките проблеми.”

“Той иска от нас да бъдем любещи и да умеем да прощаваме. Не знам какво прави хората толкова жестоки. Опитайте се да бъдете лесбийка в Близкия изток - по-добре да умрете”, добавя певецът.

В същото интервю той описва първите си срещи със сегашния си съпруг Дейвид Фърниш. “Бях привлечен от Дейвид веднага. Той беше много добре облечен, но и много срамежлив. Следващата нощ вечеряхме заедно. Влюбихме се един в друг много бързо”, разказва сър Елтън.

За предишните си любовници той казва: “Винаги избирах някой по-млад. Водех ги около света, опитвах да ги образовам. Един след друг те се сдобиваха с часовник “Картие”, с дреха от Версаче, може и със спортна кола. Но след 6 месеца ме намразваха, защото ги обсебвах, макар и да не съм го искал”. (24часа)