Спаска се страхува за живота си, плашили я полицаи

https://www.24chasa.bg/Article/389648 www.24chasa.bg
СПАСКА МИТРОВА

Македонски полицаи са заплашили Спаска Митрова вчера около 11 ч в къщата й в гр. Гевгели.

“Отвън бяха 11 полицаи. Поисках им документи и легитимация, но те не ми показаха нищо", разказа Спаска, която е с българско гражданство. “Веднага да си отиваш в България, щом си българка. По време на делото ти в сряда да не виждаме нито една българска кола или българин", крещели униформените.

Митрова лежа повече от два месеца в затвора в Идризово, защото не разрешавала на бившия си съпруг Воислав Савич да се среща с детето им. В момента Савич води дело за родителски права. Последното заседание е в сряда.

Вчера Спаска излизала из града и забелязала, че същите 11 полицаи непрекъснато вървят след нея.

“Страхувам се за живота си, тук няма сигурност и за мен, и за моето семейство", допълни тя. В петък за първи път Митрова успяла да види дъщеря си Сузана, която й бе отнета в края на юли. В социалния център бащата Воислав довел малката, която навърши 3 г.

“Сузана не ме искаше. Аз направо я взех против нейната воля. Бягаше и казваше, че не ме иска, а обича само баща си", разказва през сълзи Спаска. На тази сцена бащата Воислав и трите социални работнички се смеели и обиждали Спаска. Малката е била в дома на майка си от 10 до 15 ч. През цялото време отказвала майка й да я прегърне и непрекъснато повтаряла: “Леля ми е моята майка."

Когато Спаска върнала детето на баща му, малката бързо избягала и се скрила зад гърба на Воислав. Сузана си мисли, че съм я изоставила и не я искам. Страхува се от мен, защото Воислав системно е настройвал детето срещу мен, твърди Спаска. Пред съда в Гевгели на последното дело той гордо заявил, че Сузана вече няма нужда от майка. (24часа)