Идеален дом Авто мото Досиетата от Панама

Пролетна баница със спанак

https://www.24chasa.bg/Article/390521 Пролетна баница със спанак Пролетна баница със спанак www.24chasa.bg
СНИМКИ: АВРИВ НА АВТОРКАТА

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецепти на адрес mvacheva@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 29.

КОЙ ГОТВИ

"Казвам се Петя Попова. На 22 години съм, от град София. Много обичам да готвя. Участвам в рубриката ви, за да покажа, че и младите жени могат да готвят добре. Изпращам ви рецепта, която много харесвам - баница със спанак. Смятам, че е лесно, бързо за приготвяне и, разбира се, вкусно предложение. На мен ми отнема около 20 мин за приготвяне и още толкова за печене. Резултатът винаги е одобряван от близките ми", пише младата ни читателка.

ПРОДУКТИ

1 ч.ч. кисело мляко

1 пакет точени кори

450 г спанак (може и замразен)

150 г извара или сирене

50 мл зехтин или олио

1 ч.л сода за хляб

2 яйца

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Спанакът, ако е замразен, се оставя да се размрази напълно, отцежда се добре и леко се задушава за 2-3 мин. Пресният спанак се почиства, нарязва се ситно и се задушава с малко зехтин или олио, докато стане крехък.

Содата се разбива с киселото мляко, към тях се прибавят разбитите яйца.

Голяма и кръгла тава се намазва с малко зехтин (олио) и вътре започват да се редят цели корите, като крайчетата се изрязват и се нареждат отгоре. Слага се малко олио, след което с лъжичка се сипва на пръски от сместа на киселото мляко и яйцата. Поръсва се с изварата (сиренето) и задушения спанак. По този начин се редуват корите и плънката. Накрая се намазва с останалата смес от млякото и яйцата. С остър нож се нарязва на правоъгълници, за да може плънката да попие в корите.

Пече се на умерена фурна около 25 мин. По желание се сервира с кисело мляко. Поднася се, след като изстине.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Торта от стар козунак

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешки пастет

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Агнешка супа с тиквички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Най-вкусна е лявата плешка на женското черно агне

Агнетата натоварват повече мускулите си в дясната част на тялото. Затова всички майстор готвачи твърдят, че най-вкусна е лявата плешка. Нейните мускулни влакна не са така жилави и сухи от

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Празнично гастрогуру Великден ІІ

Пухкави бити козунаци ПРОДУКТИ 2 кг брашно, 400 г мас и олио, 400 г захар, 500 мл прясно мляко, 12 яйца, 60 г мая, щипка сол, 1 лимон, ванилия, стафиди, орехи или бадеми, коняк,

Празнично гастрогуру Великден І

Козуначени пиленца ПРОДУКТИ 500-600 г брашно, 150 г захар, 20 г прясна мая, пакетче краве масло, 200 мл топло мляко, 3 яйца, лимонова кора, щипка сол,

Агнешки вкуснотии за Великден и Гергьовден

Шпиковано месо от черно агне ПРОДУКТИ 1,5-2 кг агнешка плешка с ребрената част, 1 глава чесън, 1 морков, няколко стръка зелен лук, джоджен, червен, черен пипер, сол, няколко лозови пръчки,

Козуначена пита с локум

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Вкусни козуначени рула

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,