Пъстро свинско със зеленчуци в плик

СНИМКИ: АРХИВ НА АВТОРКАТА

Bашата любима рецепта може да спечели 150 лева. Поканете ни да снимаме как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен, но задължително добър кулинар, ще готви пред читателите. Изпращайте ни рецептите си на адрес mvacheva@24chasa.bg. За въпроси - тел. 942 25 29.

КОЙ ГОТВИ

"Пише ви Денка Гьокова. Работя в аптечен склад и след работа е трудно да готвя завъртени и пипкави ястия. Затова подбирам бързи и лесни, такива, които с малко труд (в много случаи и средства) да поставя в тавата да се приготвят, докато аз си почина. Тази рецепта е от тефтерите на майка ми, която беше готвач, а тетрадката със записки на нейни рецепти ми е безценен съветник."

Предложение: Това бързо филе е много подходящо за консумиране с лимони и портокали. Затова може да се сервира с резени от тях.

ПРОДУКТИ

Свинско месо - без кост от бут или рибица цяло парче около 800 г

1 морков

2 кисели краставички

3-4 скилидки чесън

1/2 ч.л. кориандър, сол и черен пипер на вкус

Плик за печене

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Едро нарязаните морков и краставицисе смесват със счукания чесън. Месото се нарязва от двете страни като хармоника, посолява се, поръсва се с пипера и кориандъра. Срезовете се пълнят с настърганите зеленчуци, а остатъкът от тях се изсипва върху месото.

Така подготвено, месото се слага в плика за печене и той се връзва с конец. Надупчва с игла на 5-6 места. Пече се около 2 ч на 180-200° в тесен съд.

Оставя се да изстине така, както е в плика,за да остане в соса от печенето. После пликът внимателно се отстранява. Месото се реже на филии така, че да се получат ивици със зеленчуците и да изглежда на райета.

Пазарувай в MediaMall.bg - книги, музика, филми и абонаменти

Маша Илиева се научила да прави руски салати от баба си в Санкт Петербург

От вестник “24 часа” знае рецептата за пълнени домати с киноа и често я приготвя Балерината Маша Илиева била много злоядо дете. Затова, когато идвало време за хранене,

Фокача - наслада по италиански

Вкусно и здравословно?!? Оо да, възможно е! На ул. Цар Иван Асен ІІ №30 се намира вълшебно място, което предлага всичко това. Фокача е малко италианско заведение за бързо хранене с изключително уютен

Обърната баница

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Пъдпъдъци с чирпански наденички

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Коментари

Сортирай по:

Добави коментар

Добави коментар

аватар

Гьозлемета

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Здравословната колекция на Ядки дани

Кога създадохме марка “Ядки дани”? Фирмата ни е основана през 2000г. Още в началото инвестирахме в модерни и съвременни начини за обработка и пакетиране на ядки. През 2012г.

Постна мусака

Bашата любима рецепта може да спечели 20 лева. Снимайте как приготвяте предпочитаната си манджа и ставате част от рубриката ГАСТРОГУРУ. Един от вас - известен или неизвестен,

Басбуса или арабско реване

Кой готви? Днешното предложение на Мила Нешева е за любителите на сиропирани десерти. Продукти: 1 ч.ч. пшеничен грис, 1 ч.ч. брашно, 1 ч.ч. захар (непълна), 1 ч.ч. кисело мляко, 1/2 ч.ч.

Бирени палачинки с лимец

Класическа неделна закуска, но с по-здравословни продукти Кой готви: “Предлагам ви една по-различна рецепта за палачинки с бира. Приготвят се сладки или солени, както ви харесва",