Силви Вартан: Внучката ми Илона учи български език

https://www.24chasa.bg/ojivlenie/article/4014568 www.24chasa.bg

- Избрахте ли вече българската песен, която ще изпълните на концерта си в София?
- Българските песни, които са ми много скъпи и любими и които са се запечатали в сърцето ми, са тези, които знаеха и пееха моите родители. И любимата, тази, която най-много ме е докоснала, е “Облаче ле, бяло”.

- Какво сте подготвили за българската публика?
- Ще изпея голяма част от любимите си песни, също така и парчета от новия ми албум “Силви в Нашвил”. Искам да споделя с моята българска публика емоцията от тази прекрасна музика – динамична и въодушевяваща. Новият ми албум се радва на голям успех още с излизането му във Франция и навсякъде, където го представяме по време на това турне. Хората вероятно го харесват заради прекрасните кавъри на популярни песни и се надявам да допадне и на публиката в София.

- Защо избрахте отново Нашвил, за да запишете последния си албум?
- Исках да преоткрия същността на рока и на музиката, която ме вдъхновяваше в началото на моята кариера. Освен това имах желанието да намеря нови песни и ритми, а също така и музиканти, с които да усетя онази много типична атмосфера на студиата в Нашвил.

Силви Вартан: Внучката ми Илона учи български език

- След първия си концерт у нас казахте, че вълнението е било толкова силно, все едно сте разрязана с нож, с какви чувства идвате сега?
- Винаги завръщането ми в България е свързано с много чувства - спомените, приятелите, семейството,
това да ги открия
отново, е
изключително
важно за мен
Имам усещането, че всеки път малко по малко научавам по нещо ново за моите корени.
 

- Дъщеря ви Дарина е пораснало младо момиче, има ли вече идеи с какво иска да се занимава?
- Дарина е типичният тийнейджър. И като всяко момиче на нейната възраст обича музиката, забавленията, приятелите, срещите и момчетата (смее се).

- Каква майка и баба е Силви Вартан, как се забавлявате с Дарина и с внуците си?
 - Вече не можем да играем, защото не са на по пет години. Отношенията ни са по-скоро като между възрастни. Нашите разговори са много интересни, а за мен са и вдъхновяващи, те са вече големи сериозни момичета. Радвам се, че Илона учи български език.

- Каква равносметка си давате за дългогодишната си суперуспешна кариера?
- Всъщност не си правя равносметка. В моята професия винаги съм се водила от страст и съм живяла в един ритъм, който ме е движил напред.
 

- За какво съжалявате?
 - Не съжалявам за нищо в живота си.

- Кой е най-впечатляващият за вас момент от кариерата ви?
- Моята работа е такава, че винаги ми е предоставяла страхотни емоции и след това огромно удовлетворение. Не мога да скрия, че един от емблематичните етапи е завръщането ми в България през 1990 г., този момент беше едновременно много интензивен, много насищащ като емоция, но същевременно много разстройващ и объркващ.

- Какви са големите ви страхове?
 - Човешкият живот винаги е съпътстван с много драми и това, от което винаги съм се страхувала, е загубата на близките.

- Кое е първото нещо, което правите сутрин?
- Организирам деня си в съответствие с нещата, които има да прави дъщеря ми. След това подреждам и моята програма с ежедневните си задължения.

- Кои от новите изпълнители ви допадат и какво не харесвате в съвременната музика?
 - О, в днешно време музиката има твърде много електронно звучене. Хората слушат всичко - от Бруно Марс до Риана, както и изпълнители като Тейлър Суифт. Самата аз обичам да си пускам бразилска музика, но също така харесвам Моцарт и Чайковски.
 

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Индианец от племето команчи. Така ще се впише на преброяването на населението догодина проф. Петър Иванов, който преди близо десетилетие се определи като марсианец. Русенският писател и общественик отново силно критикува методите на преброяването, като го определя като "скъпо и ненужно". Затова и със самоопределянето като индианец показва своя

Наталия Сименова може и да е изпълнена с "Море от любов" в себе си, но на пътя явно блондинката си е за цяло "Море от наказания". Тв водещата бе засечена от "България Днес" да говори по телефона, докато шофира мощния си скъпарски джип. Наред с това има проблем с левия фар, чиято крушка е изгоряла. И това бяха видимите нарушения. Наталке, не така

Хващат семействата на елита с дрога, проститутки и алкохол Надя Панкова Човек не си избира роднините. Това е единствената утеха на много от българските популярни лица от властта, сцената и спорта, щом стане дума за семействата им. Масово едни от най-успелите у нас (а и не само) имат кръвна връзка с черна овца