„Царете на Траките“ и „Божествата на Траките“ са на книжния пазар с подкрепата на КТБ АД

https://www.24chasa.bg/novini/article/4026942 www.24chasa.bg

С подкрепата на Корпоративна търговска банка АД фондация „Тангра Таннакра" издаде последните две албумни книги от цикъла „Траките" - „Царете на траките" и „Божествата на траките". Сред авторите отново са най-авторитетни български учени в областта като проф. Валерия Фол, проф. Димитър Попов, проф. Кирил Йорданов.

Всички издания от поредицата са двуезични - на български и на английски език, с кратки и съдържателни текстове, както и с много илюстрации. Идеята на издателите е любознателният читател, минавайки през целия спектър от книги - с карти, с въвеждане в темата за този древен народ, с религиозната му система, неговите герои, владетели и божества - да получи обобщена и добре илюстрирана информация за траките от български учени.

С книгите на „Тангра Таннакра" се захранват десетки публични и университетски библиотеки в България и по света. В САЩ например сред тях са Библиотеката на Конгреса във Вашингтон, Публичната библиотека в Ню Йорк, библиотеката на Станфордския университет - Станфорд, библиотеката на Калифорнийския университет- Бъркли, библиотеката на Йейлския университет - Йейл и др.

Чрез книгите от цикъла „Траките" българската наука представя пред международната общност своята позиция относно опитите част от тракийското наследство да бъде припознато като елинско. Изданията допринасят и за разрешаване на научните спорове, свързани с древнотракийската религиозна система за образност.

„Всичко това нямаше да бъде възможно без помощта и безкористната подкрепа на Корпоративна търговска банка АД. Бих искал специално да изкажа благодарността на научния борд, с който работим, а той се състои от десетки професори, доценти и няколко академици, към г-н Цветан Василев за отношението, което той има към книгата, към науката и към изкуството!", казва председателят на Управителния съвет на фондация „Тангра Таннакра" Петко Колев.

„Царете на Траките“ и „Божествата на Траките“ са на книжния пазар с подкрепата на КТБ АД

„Царете на Траките“ и „Божествата на Траките“ са на книжния пазар с подкрепата на КТБ АД