Орешарски на бизнеса: Pъст на икономиката и ще се живее по-добре

https://www.24chasa.bg/novini/article/4052725 www.24chasa.bg
Премиерът Пламен Орешарски участва в XIV общо събрание на Българската стопанска камара. СНИМКА: Йордан Симeонов

Да върнем страната на пътя на икономическия растеж. Това поиска вчера от компаниите, членове на БСК, премиерът Пламен Орешарски в словото си при откриването на общото събрание на камарата. Така ще постигнем по-висока степен на социална отговорност, по-голяма удовлетвореност на българските граждани от качеството на живот.

Това е начинът всички ние да живеем в една по-добра държава, каза още той.

Премиерът припомни стъпките на кабинета за обръщане на негативните тенденции в икономиката.

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Спомена мерките за намаляване на административната тежест, създаването на благоприятни условия за правене на бизнес, насърчаването на инвестициите. Полагаме усилия за електронизация на услугите, иновации и реиндустриализация, каза още Орешарски.

Чуждите компании да спазват българското законодателство, да уважават институциите и да имат същото поведение, което имат и в собствените си държави. Само така може да имаме конкретен диалог и заедно да намираме решенията, заяви пък министърът на икономиката Драгомир Стойнев.

Той направи този коментар по повод препоръката на зам. генералния директор на най-голямата европейска бизнес организация BUSINESSEUROPE Жером Шовен за лицензите на електроснабдителните предприятия.

Организацията е изпратила писмо и до Орешарски.

Всички спорове с тези компании трябва да са предмет на разглеждане от търговските съдилища, а не да се решават по административен път, каза Шовен. Освен всички други негативни последици би могло да откаже много потенциални инвеститори от това да дойдат в България, смята той.

Орешарски на бизнеса: Pъст на икономиката и ще се живее по-добре

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Варненец бръмчи с камион из Европа, докато спецсъдът го търси под дърво и камък за афера с пране на над 2 милиона лева! Магистратите се свързват с Георги Георгиев, за да го призоват за делото, но получават отговор: "Имам ангажимент и не мога да се явя, работя като шофьор и пътувам". Това става ясно от определение

Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос посрещна скромно 34-ия си рожден ден вчера. Заради пандемията от коронавирус той празнува у дома в компанията на семейството си. Съпругата му Пилар Рубио и трите им момчета го изненадаха с украса и торта. Имаше и няколко подаръка за защитника, изпратени от приятели

Специално мобилно приложение с информация за за COVID-19 пусна Световната здравна организация. То ще се казва WHO MyHealth и е планирано да бъде пуснато за операционните системи Android и iOS още днес. В приложението може да се намери информация как са се предпазим от коронавируса, както и съвети при пътуване