Две тежки обвинения срещу Любомир Симеонов, който уби банкерка, грози го затвор доживот

https://www.24chasa.bg/region/article/4056224 www.24chasa.bg
Любомир Симеонов не иска съкратен процес, а публичност на всички разпити. СНИМКА: Елена Фотева

Бургаската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителният акт срещу Любомир Симеонов. Обвинението за убийство е придружено с две тежки квалификации, които могат да докарат на бившия военен доживотна присъда.

Събраните доказателства сочат, че престъплението е извършено предумишлено, вторият безспорен факт е, че жертвата е длъжностно лице.

За престъпление по чл.116, ал.1, т.1 и т.9 законът предвижда престъплението от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, уточняват от държавното обвинение.

57-годишният Симеонов, собственик на фирма "Ветоника" за събиране и обработване на билки, около 08.15 ч. на 23 септември  м.г. на бургаската  ул. "Поп Грую" причаква Павлинка Йовчева - регионален директор в регион "Банкиране на дребно" в "УниКредит Булбанк" АД. С пистолет "Макаров" той е произважда само един изстрел в областта на сърцето, който е причинил смъртта на Йовчева. 

Виж тук новите електронни издания в MediaMall - цени от 1,20 до 4,80 лева - вече и с SMS

Симеонов е обвинен, че е придобил и държал оръжие без да има разрешително затова. Изяснено е, че  през юли 2013 г. в Павел Баня той е купил пистолена от  неизвестни лица. Оръжието е българско производство - изработен е от фирма  "Арсенал". Той го е предал доброволно след престъплението заедно с боеприпасите.

По делото за разпитани служители на банката, както и всички членове от семейството на жертвата.

Засега Симеонов не иска съкратен съдебен процес, което би облекчило присъдата му. Той настоява за пълна публичност на заседанията, каза адвокатката му Ваня Радиева.