Кой какъв е в “Стъклен дом”

https://www.24chasa.bg/Article/407957 www.24chasa.bg
Елена Петрова и Калин Врачански в сцена от филма, която се разиграва в столичен мол. СНИМКИ: БИ ТИ ВИ

Един човек се завръща от Америка след 18 години.

И историята в “Стъклен дом” започва. Как ще завърши, не знаят нито продуцентите, нито сценаристите, тъй като предстоят да бъдат написани и заснети десетки епизоди.

Символичното място за среща във филма е молът - съдбите на основните герои са свързани с него, тъй като някои са собственици, други - клиенти. Оттам идва и името на сериала заради специфичната олекотена конструкция от алуминий и стъкло на постройката.

Бойко Кръстанов и Радина Кърджилова
Бойко Кръстанов и Радина Кърджилова

Първият сериал, който Би Ти Ви прави сама заедно с продуцентската къща СИА, е семейна драма. И както животът е радост и тъга, така във филма се заплитат няколко сюжетни линии - любовна, криминална, бизнес, тийнейджърска и комична. Преживяват ги най-вече 3 семейства, които са в близки отношения. Камерата представя и връзките между поколенията.

Емануела пее, но джаз
Емануела пее, но джаз

“Показваме нещата, както съществуват в действителността. Това, което се случва в бизнеса, любовта, корупцията. Политиката върви по периферията, но и тя присъства като мотивация примерно”, разказа продуцентът на филма Димитър Митовски.

Вергов бизнесмен
Вергов бизнесмен

Действието ще бъде изключително динамично, изпълнено с обрати. Героите живеят в лукс, за който всеки човек в България си мечтае. Но зад привидния им разкош се крият разочарования, мечти, любов, предателства и болка.

Луиза Григорова е 17-годишна и дива
Луиза Григорова е 17-годишна и дива

Това не е сериал, адаптиран по чужд формат. Идеята е чисто българска - на Димитър Гочев, съдружник на Митовски, въпреки че много си прилича с американския “Кварталътна богатите”.

Стефан Данаилов е звездата
Стефан Данаилов е звездата

Снимките на сериала започнаха на 15 февруари в столичен мол. Вече са заснети над 10 епизода. През първия сезон ще бъдат излъчени 66 серии.

Явор Бахаров
Явор Бахаров

Ще се снима и на допълнителни декори в специално изграден и оборудван павилион, както и на други реални снимачни площадки освен мола. Екипът, който изработва декорите, има зад гърба си над 45 филма и заглавия като The Tournament, “Кодът” с Морган Фрийман и Антонио Бандерас, Тhe way back с Колин Фарел и Ед Харис.

Кадурин - строг и морален. Яна Маринова е обаятелна, но опасна.
Кадурин - строг и морален. Яна Маринова е обаятелна, но опасна.

Режисьорът на “Стъклен дом” е Виктор Божинов. Снимачният екип се състои от над 100 души. Сценаристите са десетина. Една част от тях пишат само диалозите, като някои отговарят само за репликите на отделни персонажи.

Други работят по смешните образи. Някои от тях са учили тук, но повечето са специализирали извън България.

Със старта на сериала тяхната работа не свършва, тъй като те ще продължат да правят епизоди в движение - т.е. ще пишат от ден за ден.

В някакъв момент от сюжетното развитие продуцентите са намислили да включат и зрителите като сценаристи. Аудиторията ще може да предлага в сайт как да продължи развитието на някоя тема, отношения или образ.

“Стъклен дом” тръгва в края на март или началото на април. Ще се излъчва в праймтайма на Би Ти Ви, като всеки епизод ще е по 90 мин.

Актьорите, които изпълняват основните роли, са избрани след тежки кастинги. Някои - като Стефан Данаилов и Емануела, са гост-звезди и ролите са писани специално за тях. Ще има и други такива гости, казват от екипа. Някои от популярните личности е възможно да играят самите себе си.

Хубавата Елена - много влюбена

“Ние не искаме да остареем в този сериал, но ще е прекрасно, ако стане любим на зрителите!”, казва Елена Петрова.

Нейната героиня се казва Боряна и е романтична и чувствена жена, която отдавна е спряла да мечтае. Най-неочаквано и за нея самата е завладяна от изпепеляваща страст. Налага й се да направи най-страшния избор, да се изправи пред обществото, за да си позволи да обича.

В момента актрисата играе в постановките "Благородният испанец" и "Големанов" в театрална формация "Мелпомена", "Осъдени души" в Народния театър "Иван Вазов". Завършила е театрален клас към театралнатa трупа "4 х С". Омъжена, с две деца.

Калин Врачански е романтик

Камен (Калин Врачански) е загадъчен романтик, който страстно се впуска в “загубени” каузи и е способен да ги изведе до успех. Зад тази страст обаче е скрито трагично минало, с което трябва да се пребори, за да изживее любовта си.

Младият актьор е роден на 9 юни 1981 г. Участва в постановката “Волпоне” в Народния театър “Иван Вазов”, както и в постановките “Ревизор”, "Четири стаи", "Принцеса Турандот", "Грозният" и "Суматоха" в театър "София". Участва във филма "Още нещо за любовта" на режисьора Магдалена Ралчева, чиято премиера по кината ще бъде в средата на 2010 г.

Завършил е НАТФИЗ в класа на проф. Здравко Митков.

Стефан Данаилов е звездата

Cтефан Данаилов е сериозен бизнесмен в "Стъклен дом".

"Но го застига бърза смърт", казва продуцентът Митовски. Кога и как ще се случи това, зрителите ще бъдат оставени известно време да гадаят.

Данаилов засега е най-голямата звезда в сериала и името му ще привлече зрители още от самото начало. Той е поканен за гост, сценаристите още не са решили колко дълго да е участието му.

Ролята му обаче е писана специално за него, така че бившият културен министър не е минавал през никакви кастинги.

Емануела пее, но джаз

Едва ли вече някой възприема Емануела само като фолкпевица. Нейните изяви в тв сериали май са доста повече от участието й в концерти.

След като успешно дебютира в трисерийния "Къде е батко" с Краси Радков, продуциран от Слави Трифонов и излъчен в неговото шоу, сега е поканена за гост звезда в "Стъклен дом".

Фолкпевицата отново няма да играе себе си, а ще има роля като за актриса. Вярно, че в новия сериал Емануела пак пее, но джаз. Друго екранно задължение е да танцува.

И с двете се справяла великолепно, твърдят от снимачния екип.

Актрисата е родена на 17.06. 1986 г. Завършила е НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков и Ивайло Христов. Играе в Модерен театър. Снимала се е във филма "Тилт", чиято премиера ще е в средата на 2010 г.

Вергов бизнесмен, Янорова - фризьорка

Hиколай (Юлиан Вергов) е царят в джунглата на бизнеса, целеустремен и безкомпромисен. Не се обвързва с нищо, което не може да остави по пътя си към върха. Той ще осъзнае, че богатството не струва, ако няма с кого да го споделиш.

Актьорът е роден на 15 юли 1970 г. Играе в Народния театър и в една от главните роли в "Мисия Лондон". Завършил е театрален колеж "Любен Гройс" при проф. Цветана Манева. Обвързан е, има едно дете.

Стефка Янорова е фризьорка в сериала. В момента играе в Сатиричния театър и в "Сълза и смях". Също чака премиерата на "Мисия Лондон", тъй като и там има роля. Завършила е НАТФИЗ в класа на професор Крикор Азарян. Омъжена е, с едно дете.

В "Стъклен дом" роля има и Красимир Ранков.

Явор Бахаров иска да е различен

Хари (Явор Бахаров) е обикновено момче от обикновено семейство, което живее „над нещата". Той не разбира света и желанията на богатите. Най-висшата му цел е да живее свободно и да бъде различен.

Явор е роден на 12 юли 1985 г. в София. Завършва НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков и Ивайло Христов. Брат е на Захари Бахаров - вече известен и утвърден актьор.

Бойко Кръстанов е разглезен и богат младеж

Дани (Бойко Кръстанов) е богато и разглезено момче, свикнало да получава всичко по най-бързия и лесен начин.

Обграден е от хиляди момичета и винаги знае къде са най-яките купони. За един ден обаче светът му се обръща и той е принуден да се изправи пред проблемите на възрастните. За първи път му се налага да поеме отговорност.

Роден е на 21.12. 1987 г. и е студент в 4-и курс в НАТФИЗ при проф. Здравко Митков.

Ранимата Радина Кърджилова

Красивата и ранима Сиана (Радина Кърджилова) живее единствено за любовта на другите. Свикнала е да дава всичко за този, когото обича, и да се жертва. Постепенно осъзнава, че така може само да отблъснеш човека срещу себе си и че любовта не бива да се преследва на всяка цена.

Луиза Григорова е 17-годишна и дива

Александра - героинята на Луиза Григорова, е едва на 17 години. Затова е дива и често безразсъдна.

Иска да пробва от всичко. Убедена е, че може да си купи всяко изживяване. “Тя е съвременна принцеса”, казва актрисата.

Скоро Александра обаче ще открие, че извън парите има и друго и само нещата, за които се е преборила, са истински нейни.

Григорова е родена на 7 юни 1990 г. Студентка първи курс в НАТФИЗ в класа на проф. Пламен Марков. Работила е като модел, снимала се е във фотосесии и реклами.